Home » Uncategorized » Frustratie

Frustratie

Je hebt van die dagen dat je het gevoel hebt dat het universum tegen je werkt. Vandaag is zo’n dag. Ik probeer al sinds 1,5 week een afspraak te maken met een orthopeed in het Diakonessenhuis. Met een verwijzing van de huisarts, maart met een eerdere beoordeling van AnnaTommie MC, lukt het me niet om direct af te spreken omdat ik de foto van AnnaTommie met bijbehorende brief moet leveren. Er vanuit gaande dat dit klopt vraag ik dit aan en krijg ik dit opgestuurd van AnnaTommie. Kom ik met de CD bij het Diakonessenhuis, vraagt de vrouw of de brief erbij zit. Ik heb dat aan AnnaTommie gevraagd maar geen reactie gehad. Ik probeer ter plekke te bellen, heb ik geen bereik. Moet ik eerst naar buiten. Buiten bel ik AnnaTommie, zij zeggen de brief staat op de CD. Ik terug naar de balie van orthopedie, zegt dat mens achter de balie dat de brief op papier aangeleverd moet worden, anders kan ze geen afspraak maken. Dat die op de CD staat mocht niet baten. Het mag ook gefaxt worden. En dat dit de afspraak is met AnnaTommie. Ik werd daar een partij boos maar dat mocht niet baten. Ik krijg het faxnummer en rij ondertussen al weer weg van het Diakonessenhuis, mijn parkeerkaartje al betaald hebbende. Maar net daarbuiten bel ik met AnnaTommie, zeggen zij, nadat ik ook flink uitgevaren ben tegen deze man die thuis zit en niet kan faxen, dat omdat ik een verwijzing van de huisarts heb, ik helemaal geen brief van AnnaTommie moet hebben, maar dat het Diakonessenhuis zelf met een instemmingsbrief om het beeldmateriaal moet vragen. Maar ja ik was al weggereden en dacht ik bel wel thuis. Dus ik zat me op te vreten in de auto overweg allerlei gesprekken in mijn gedachten voerend, kom ik thuis, bel het Diakonessenhuis om 12.01… krijg ik een melding dat het afdeling orthopedie van het Diakonessenhuis tussen 12 en 13 uur gesloten is… Al dit gezeik omdat ze bang zijn dat mensen een afspraak maken zonder uiteindelijk de informatie aan te leveren. Maar ja, dat heb ik wel gedaan. Maar het is dan weer niet in de juiste vorm! En uiteindelijk had ze de brief al. Trouwens, de verwijzing van de huisarts is ook digitaal. Een soort paarse krokodillen situatie… Ik heb nu al een enorme hekel aan het Diakonessenhuis.

Ik realiseer me dat ik eigenlijk om veel meer boos ben dat dit en dat dit nu even een uitlaatklep is. Donderdag werd ik even en passant beledigd door een collega, ik was er op dat moment stil van, maar reageerde niet. En later dacht ik ‘what the fuck’! Daar wil ik dus ook nog op terugkomen. Dan merk ik dat mijn vreedzame houding niet altijd goed voor me is. Altijd de lieve vrede houden is echt verkeerd. Vandaag geen ik dus flink uitgevaren tegen iemand die helemaal geen schuld trof. Maar goed ik heb me verontschuldigd. Als je in een bureaucratische molen komt kost dat heel veel energie.

Fietsend naar het koor kon ik het nog steeds niet goed loslaten maar zingend in de kerk als nieuwe locatie hielp goed! Ik was even bang dat er maar 10 koorleden zouden zijn maar ineens waren we met 20. Goed verspreid over de kerk, met een prachtige akoestiek, was het weer een waar genoegen. Ik merk dat mijn conditie echt achteruit is gegaan door dit 4 maanden niets doen. Met zwemmen maar vooral ook met zingen merk ik dat. Zingen met ademsteun lukt nu een stuk minder dan eerder. Maar zingen maakt weer blij! Terug naar huis eten er nog even gedachten over vanochtend, maar al gauw besloot ik maar even dit uit te stellen tot maandag.

Thuisgekomen merkte ik hoe moe ik was. Het duurde even voor mij lieve vriendin zou komen om samen sushi te gaan eten. Ik kreeg meer tijd om even in de zon op de bank te liggen door verkeersdrukte, en ging redelijk fris en niet al te hyper geef restaurant in. Dat was weer verrukkelijk! Deze avond is de frustratie in elk geval weer weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s