Home » Uncategorized » Tafereeltje en een dag met een glimlach

Tafereeltje en een dag met een glimlach

Vanochtend een bijzonder tafereeltje. Ik kwam om half 8 naar beneden en zag de kat van de buren op mijn loungebank met kwispelende staart ergens naar loeren. Vervolgens zag ik een paartje Turkse Tortelduiven op mijn terras op een van de leuningen van een tuinstoel zitten, waar dus de kat, vrij kansloos, op aasde. Die duiven keken wat rond zonder echt stress te vertonen maar verwonderden zich wellicht ook over het feit dat er koolmeesjes en pimpelmeesjes rondvlogen die aan het ontbijten waren net de zaden uit mijn voedsel silo. Aangezien ze daar één voor één bij moeten is het dringen geblazen en op hun beurt wachten. Dus ze wipten wat op de schutting of hingen in de klimop om daar lekker zaadjes te openen op een tak. Ik zat bij de aanschaf van de silo nog te denken of ik zo’n duo silo moest kopen en nu blijkt dat nog zo’n slecht idee niet. Het gaat wel hard met het voedsel echter, ook al heb ik laatst per ongeluk een dubbele zending gehad. Maar deze dag begon al met een glimlach.

. Vandaag met het werk weer zo actief geweest dat ik bijna de hitte misgelopen ben van over de 30 graden, de warmste dag ooit in september. Maar de veranderde door een bezoek aan de huisartsassistente voor het wegbranden van het wratje op mijn voet en daarna meteen de apotheek voor mijn 3 maandelijkse medicijnvoorraad maar bezocht en wederom bleek het nut van de fietstassen. Geen probleem om veel zooi mee te nemen.

Op het werk sprak ik een collega over de functie van adviseur en wat zij daarbij belangrijk vind, een interessant gesprek die ook weer wat deuren voor mij opende. Verder was het een wat moeizame dag qua werk, uitzoekwerk wat altijd lastig is een thuis al helemaal soms extra lastig is om de drive te vinden, vandaag in elk geval.

Tussendoor had ik ook nog vrij onverwachts de man van airco langs, die kwam kijken wat er nodig is om een offerte op te kunnen maken en aan het eind van de middag en hovenier dit naast het dak kwam kijken voor het sedum in combinatie met mijn buurman uit de staat. Weer een stapje verder. Voor de airco in mijn slaapkamer moet ik misschien wel wat gaan ombouwen maar dat is met dit hitte in de zomer de laatste tijd wel de moeite waard.

De avond was echter heerlijk ontspannend en een mooie voorzet voor morgen, mijn sauna bezoek. Het zal weer lekker warm zijn dus ik kan weer met mijn blote billen in de zon op een bedje liggen. Wie wil dat nu niet! 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s