Home » Uncategorized » Duurzaamheid

Duurzaamheid

Vandaag met een buurman over het aanvragen van subsidie voor een groen dak gesproken met iemand uit de wijk. Eerst maar kijken of mijn dak toch echt geschikt is, is het advied. Ze had een mannetje daarvoor, zei ze. De kosten kan je ook via de subsidie terug krijgen ook als het advies negatief is. En dan de offerte van een hovenier, die de wijkgenote ook met twee anderen in de arm heeft genomen. Dan de subsidie aanvragen. Maar ja, het kan wel 8 weken duren voor je antwoord hebt, dan is het al bijna winter.

Ik las vandaag ook in het blad van ASN over hoe milieuonvriendelijk bouwen met beton is. Blijkbaar is het veel duurzamer om daarvoor hout te gebruiken, minstens zo sterk als je het op een bepaalde manier in elkaar zet, brandveilig vanwege de constructie waarbij het niet verder brand dan 2 cm en dan uitdooft, en dus voldoet aan het bouwbesluit. En ook, omdat je nieuwe bomen aanplant, wat beter voor de natuur is. En je stopt de CO2 in je huis in plaats van dat het in de lucht komt bij de bereiding van beton. Probleem is natuurlijk dat altijd al met beton gewerkt is en de bouwwereld niet zomaar verandert, dus er moet een pilot project komen om te bewijzen dat het ook zo kan. En blijkbaar is de houtbewerkingsindustrie nagenoeg ontmanteld en moet dit opnieuw opgezet worden hiervoor. Het is dus niet zomaar gerealiseerd…

Ondertussen heb ik vandaag ook nog een rondje langs de Singel gereden en er staat weer helemaal water in! Al het af te graven zand is inmiddels afgevoerd en alleen een paar aangebrachte obstakels voorkomen dat je al helemaal rond kan varen. Ik heb toch net gemist dat ze het laatste aan het afgraven waren… Jammer. Ook het plantsoen is al helemaal aangelegd, alleen het gras is nog niet volgroeid. Maar er staan ook al zitbankjes en de eerste graffiti zit er al op. Bedankt aso’s van Utrecht! Volgende week wordt volgens mij de Singel officieel geopend. Aan de westkant van het station is de hoogbouw ook al aardig aan het toenemen met een van de laatste hoge torens direct aan de kant van het station. En binnen 4 jaar loopt de Leidsche Rijn ook weer door naar de Singel. Ik kan er niet op wachten!

En opmerkelijk was ook dat vanavond Djokovic werd gediskwalificeerd op de US Open omdat hij per ongeluk uit frustratie een bal ongericht weg sloeg en daarbij een lijnrechter in haar keel raakte. Djokovic was al lekker bezig met zijn anti-coronafeestje begin dit jaar, waar hij zelf en sommige andere tennissers Corona opliep. Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen, al gun ik het natuurlijk niemand. Maar als je het lot zo tart… Toch bleek hij fit genoeg te zijn naar eigen zeggen voor dit toernooi… Hij had alleen wel aardige tegenstand aan de Spanjaard Busta in de eerste set. Hoe het verder was gegaan met die mooie wedstrijd zullen we dus nooit weten. Hij schrijft in elk geval geschiedenis met zijn diskwalificatie.

En vanavond de prachtige film De rouille er d’os wat blijkbaar ‘van stof en bot/been’ betekent. En heel inspirerende film over een vrouw die orca’s traint, en bij een uitvoering met die orca’s door een ongeluk haar onderbenen kwijtraakt, maar vervolgens door een nogal ongenuanceerde man haar leven weer op de rit krijgt. Ruwe bolster, blanke pit. Vooral prachtig gemaakt met special effects waardoor het echt lijkt dat de actrice, Marion Cotillard, haar onderbenen niet meer heeft. Die heeft ze in elk geval niet voor de film eraf laten halen 😏

En zo eindigt deze mooie dag, met veel zon en wolken afgewisseld, en daarmee het weekend weer. Op naar de volgende werkweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s