Home » Uncategorized » Steunpilaartraining cf-connect

Steunpilaartraining cf-connect

Vandaag was de training voor steunpilaarschap voor cf-connect, dat eind dit jaar of begin volgend jaar zijn website zal lanceren, maar nu al zijn er ervaringen te lezen van CF-ers over verschillende onderwerpen, zoals omgaan met de Coronatijd.

Vandaag zat ik thuis, net als 8 andere CF-ers, terwijl 6 andere, niet-CF-steunpilaren in spé die een kind of partner met CF hebben, in de cursusruimte en volgden wij hun training waarbij wij thuis hard mee dachten en reageerden op de aangeboden informatie en oefeningen in gesprekken, die zij in een rollenspel met elkaar voerden over een hulpvraag zoals die ingediend zou kunnen zijn. Want dat is het doel van het steunpilarenprogramma: je kunt als CF-er of ouder of partner van een CF-er straks een vraag of situatie voorleggen aan cf-connect, waarover je in contact wil komen met iemand die vergelijkbare ervaringen heeft, zodat je misschien geholpen kunt worden met waar je mee zit of gewoon iemand zoeken om ervaringen uit te wisselen. Een mooi initiatief wat mij betreft wat ik graag aan mee doe.

Van 10 tot 16 uur zat ik dus achter het scherm, het leek even op een werkdag, maar ik zat gewoon in de woonkamer, en het was reuze interessant en leerzaam maar ook gezellig en fijn om met lotgenoten en betrokkenen met dit onderwerp bezig te zijn. Hoe ga je zo’n gesprek aan, wat moet je wel doen en wat kan je beter niet doen in zo’n gesprek, wel duidelijk vanuit de rol van vrijwilliger en niet als professionele hulpverlener.

Ik zat om 10 uur met twee laptops en mijn mobiel klaar, mijn ene laptop met 17 inch scherm maar met een kapotte accu die dus telkens op electriciteit aangesloten moest zijn, mijn nieuwere laptop met tiptop accu maar kleiner scherm en mijn mobiel met helemaal klein scherm. Mijn gedachte was, dat als ik dan toch de hele dag achter een scherm ga zetten, ik dit wel zo comfortabel mogelijk wilde doen, bijv buiten in de zon zittend als de zon zich zou laten zien, en dat deed ie ook. Maar mijn 17 inch laptop had dus een flink verlengsnoer nodig. Al met al, na alle voor- en nadelen afgewogen te hebben en na alles in verbinding te hebben gebracht met de websessie, besloot ik de nieuwe laptop te nemen. En in plaats van buiten te zitten zat ik vooral binnen, aan tafel of op de bank, omdat er buiten geen goede wifi verbinding was en de zon ook weer niet zo constant scheen dat het lekker was. En het was nog best hard werken met èn het programma op de laptop te volgen èn die opmerkingen via de appgroep te volgen, want dat was de manier voor ons om mee te doen. En zoals het CF-ers eigen is, werd er aardig geklept over de app, het meeste overigens als reactie op de cursus. Onderling hadden we natuurlijk ook herkenning in wat we zeiden.

Om 15.45 uur was het afgelopen en was ik een ervaring rijker. Toch nog best spannend straks als het echt gaat beginnen als er tenminste iemand met een vraag komt waar ik bij kan helpen. En dat kan natuurlijk nu ook al. Maar dan moet dat wel passen bij mijn ervaringen natuurlijk, anders heeft de vraagsteller er nog niets aan. Dat regelt straks cf-connect. En het was best vermoeiend geweest vooral ook omdat het onrustig is en vooral ook intensief zo’n dag. Dat geldt voor elke cursus trouwens ook al had ik nu geen reistijd.

Met het bezoek van mijn vader erna was het al snel weer avond en al met al best een drukke dag maar wel een hele fijne interessante dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s