Home » Uncategorized » Mindful zweten

Mindful zweten

Vandaag was ik vroeg wakker, zin om naar de sauna te gaan. Het was er nog rustig al kwamen er gelijk met mij al de nodige mensen aan. Vandaag had ik mezelf tot doel gesteld wat meer mindful in de sauna te zijn. Me niet gek laten maken door alle blote mensen om me heen, soms druk pratend, of gewoon rustig genietend. Mindful zijn thuis lukt me al steeds beter. Mij niet laten beheersen door mijn gedachten, maar ze sturen en onderbreken als ze te lang bij iets blijven hangen. Dat lukt me ook goed door de stilte in huis te bewaren, maar ook omdat ik alleen ben. Anderzijds is het ook moeilijker om niet continue te denken juist omdat ik alleen ben en er dus weinig afleiding is om me heen, behalve de televisie of een boek.

In de sauna richtte ik me erop niet te lang te kijken en ook niet te gericht te kijken naar de mensen om me heen. In het bubbelbad is dat des te moeilijker aangezien je dan bij uitstek je blik ergens op moet richten of de ogen sluiten. Dat laatste heb ik veelvuldig gedaan en dat hielp. En het was heerlijk in dat water en in het zwembad, vooral toen de zon zich in de middag ook regelmatig liet zien.

De gedachten sturen, met al die bubbels die overal op het lichaam borrelen en een ontspannende maar ook stimulerend effect kunnen hebben, is helemaal een kunst. Lekker onderuit zakken met de ogen dicht geeft de meeste rust, zoals dat met mediteren ook gebeurt. Er was ook weer een klankschalensessie met geuren die in ijs op de hete kolen werden gelegd en met meditatieve muziek en al snel zat ik daarbij te zweten als een otter. Er mogen dan wel geen opgietingen in de zin van wapperen met de handdoek gegeven worden, de combinatie van muziek, ijs met geuren en klankschalen komt aardig in de buurt. En een lekker aardbeienijsje daarna is een fijne beloning die meteen ook weer wat suikers geeft want ik was wat dissy op het eind.

Na de lunch ben ik lekker gaan dutten op een ligstoel boven en al snel lag ik weer te ronken. Ik was wat vroeger vandaag dus ook eerder klaar met dutten dan normaal en had dus nog veel tijd over om sauna’s te bezoeken en te badderen. Want ik eet liever thuis in de avond, nog even wat tijd voor mezelf zonder drukte om me heen. Thuis heb ik nog lang de rust bewaard, nog nagenietend van deze heerlijke dag. Voorlopig de laatste vrijdag want koor begint volgende week weer op vrijdagmiddag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s