Home » Uncategorized » Zaterdag 20 juni, 97 dagen na lockdown: Aanrommelen

Zaterdag 20 juni, 97 dagen na lockdown: Aanrommelen

Vandaag een mooie zonnige dag die aanvankelijk bewolkt begon. Met 22 graden een dag om rust te nemen. Na de hectische dag een heerlijk vooruitzicht van niets doen. Toch was ik weer vroeg wakker. Ik had ook wel een doel, vandaag mijn nieuwe laptop inrichten. En een vergelijkbare WiFi extender kopen als ik voor mijn vader gekocht heb.

Aanvankelijk ging ik naar beneden om gewoon te ontbijten, de oven aan te zetten voor lekkere broodjes en wat gaan lezen. Maar voor ik het wist had ik de nieuwe laptop al te pakken en ging ik deze installeren. Terwijl ik dit deed belde de buurman aan. Hij had mij gezien nadat ik de rolgordijnen open had gemaakt, en dacht dat hij misschien even mee kon kijken naar mijn vraagstuk over de WiFi die ik in de groepsapp had gezet de paar dagen ervoor. Ik liet hem even binnen en we keken naar de situatie, meteen ook kijken naar het stukje kabel die nog uit het plafond kwam van een oude netwerkverbinding. Die kabel was te kort en ik was er toen ook niet in geslaagd om de 12 draadjes op de juiste manier te koppelen aan het eindstukje. Ik moet namelijk het uiteinde van de netwerkkabel afknippen om het door het gat te krijgen… heel onhandig. Maar het was al moeilijk genoeg geweest om door de 40 cm dikke betonlaag een gaat te boren destijds. Dus ik vroeg meteen of hij anders wilde helpen een nieuwe kabel er doorheen te trekken en dan die met een nieuw uiteinde te verbinden. Hij wilde dat wel doen. Ik moet daarvoor alleen eerst op zoek naar die uiteinden en de tang die ik ergens heb liggen. Vooral het eerste wordt nog even zoeken.

Nadat hij wegging, ging ik verder met de installatie. Maar ergens was ik even onoplettend geweest, ik moest me inloggen via mijn Windowsaccount en de @ toets werkte niet. Als ik alt-2 deed kwam er het tekentje ” . Ik zat direct te balen, want ik kon niet verder. Eerst probeerde ik de alt-nummer combinatietoetsen maar die werkten nog niet in dit stadium. En ik ging op mijn mobiel kijken of ik kon zien of dit ergens op internet stond, maar wist niet waar ik naar moest zoeken en vond het dus niet. Na de bevredigende dag van gister waar ik rustig alles oploste, zat ik nu al nog voor het ontbijt enorm te balen. Dus ik dacht, ik moet Paradigit maar gaan bellen, die weten het vast, ik heb het daar gekocht. De medewerker wist het al snel op te lossen. Ik had in het opstartmenu bij de keuze van het toetsenbord Nederlands gekozen, waardoor de @ knop niet meer onder shift -2 zat… hij wist dat via CTRL-Shift de toetsenbordinstelling omgezet worden, en zo werkte het toch. Pfff, wat een opluchting en toch vrij snel opgelost. Het is dus de kunst op tijd een hulplijn in te schakelen en niet te lang door te modderen en gefrustreerd te raken. Daarna heb ik de voor mij belangrijke programma’s geïnstalleerd, want er stonden zowaar op deze laptop geen onzinnige programma’s, wat je vaak bij mobieltjes wel hebt.

Tussendoor heb ik nog even mijn vader gebeld om te horen hoe het met hem ging. Hij had een goede nacht gehad, had goed geslapen, maar één keer naar de wc geweest waar dit normaal 3x is, en hij zowaar de saruratiemeter nog even gebruikt: 91% zuurstof. De middag ervoor was dit resp. 91 en 93 geweest, dus dat is mooi constant ook in de nacht. Hoeft hij blijkbaar geen nachtzuurstof te hebben. Hij zal niet geweten hebben dat dit mijn achterliggende vraag was denk ik… het idee dat hij met zuurstof zou moeten slapen is voor niemand prettig maar voor hem nog het minst.. Dus dat is een pak van mijn hart. En hij voelde zich nu een stuk beter, reageert ook direct op de pufjes die hij neemt, dus het gaat vooruit! Gister was dus een goede dag om orde op zaken te stellen ook op dat vlak!

Ondertussen was het al weer rond lunchtijd toen ik klaar was en vond ik het wel weer welletjes. De zon kwam al meer door dus het werd tijd naar buiten te gaan. Zo heb ik die middag wat films gekeken, mijn digidecoder begint voor te vol te raken met films en series die ik leuk vind maar geen zin heb om voor thuis te blijven of voor de televisie te moeten blijven zitten. Want daarin zitten de verplichte reclameblokken waar ik dan kan gaan zitten duimendraaien omdat ik moet gaan wachten. Ik kan dan op mijn eigen tijd met doorspoelen van de reclameblokken doorkijken. Zo begin ik een film die ik wel wil volgen altijd een 20 minuten later te kijken en neem ik die ook nog op, zodat ik als ik dan de opname begin te kijken, terwijl de film al 20 minuten bezig is, altijd precies de blokken kan overslaan… Vaak kijk ik een film niet helemaal af ook, dus dat kan dan weer later… het is wat rommelig misschien, vooral hopen soms de films op die ik voor een stuk gezien heb, maar meestal heb ik nog niets gezien en kan ik de film in één keer zien of in stukjes… Alleen in de bioscoop heb ik de rust en tijd om een film helemaal in één keer te zien. Daarom vind ik het filmhuis ook zo fijn, geen afleiding.

Op het moment dat ik zag dat de zon weer heerlijk scheen, het was af en toe weer wat bewolkt geweest, ben ik mijn loungebank weer van kussens gaan voorzien en voor pampus gaan liggen, en badend in mijn zweet een slaapje doende. Toen wat meer bewolking kwam, zo rond 15 uur, ben ik maar eens achter mijn oude laptop gaan zitten. Aan de oudste Windowsbestanden te zien was deze van 2014. Ik had dus mijn laptop 6 jaar gebruikt! Dat was een aangename verrassing voor me, ben ik toch wel zuinig en duurzaam bezig geweest. En is het niet verrassend dat ik nu dus een andere nodig heb. De oude laptop had ik volgens mij met Windows 7 gekocht, en had daar dus ook de configuratie voor, 4 Gb intern geheugen. Die kan je eigenlijk niet zomaar upgraden naar Windows 10 want die heeft het dubbele nodig om goed te kunnen functioneren. Nu heb ik niet heel veel gebruik gemaakt van die laptop om eerlijk te zijn dus heel veel last heb ik ook niet gehad.

Hoe dan ook, mijn doel was de oude laptop leeg te maken. Ik wilde dit niet doen door de software één voor één te verwijderen dat is nogal tijdrovend en daarmee verdwijnt niet de oude content. Dus ik zocht op internet hoe ik de laptop kan terugbrengen naar fabrieksinstellingen. Maar dat werkte niet goed, ik moest daarvoor een Windows 10 dvd hebben… en die heb ik nooit gehad… Dus toen op zoek naar een programma die in één keer alle content van mijn laptop zou verwijderen. Ik vond het en brandde het op een cd. Ik deed de cd in mijn cdrom en startte de computer opnieuw op. Maar wat ik ook deed, die cd werd niet als eerste geladen en het programma ging dus niet draaien… Ik heb de bios drie keer geopend om de volgorde van opstarten te veranderen, maar de computer bleef stug van de harde schijf opstarten… ik raakte weer gefrustreerd en was ondertussen ook al weer aardig wat tijd verder, tot ik besloot mijn wijze les van de ochtend toe te passen: de hulplijn inschakelen. Maar het was na 16 uur, dus ze waren weekend aan het vieren. Toen dacht ik, dit kan wachten ik ga ook lekker weekend vieren, ik bel ze maandag wel! En zo was het tijd om weer leuke dingen te doen.

Aangezien het al weer half 6 was ging ik eerst maar eten. Er was opwarmeten van gister dus dat ging lekker snel. Buiten dit oppeuzelend in de avondzon was het lekker genieten. Na het eten besloot ik een wandeling te maken, die was er gister ook niet van gekomen op die lange dag. Terwijl ik op de dijk liep voelde mijn heup niet lekker. Dat wordt nog een zware wandeling dacht ik, maar ik bleef wel stug doorlopen, wie weet liep ik het er wel uit. Ik denk dat dit komt omdat ik nu tennis met een brace aan mijn linker knie vanwege de meniscusproblematiek, en de te grote tennisschoenen, dat ik nu mijn rechterbeen meer belast… daar moet ik dus iets aan doen. Voor nu besloot ik echter de omgeving goed in me op te nemen, te luisteren naar de vogels die verscholen zitten, goed rond te kijken en voor ik het wist was ik al weer een stuk verder en voelde ik mijn heup niet of nauwelijks meer. Ik kwam nog een paar hondjes tegen die ik mocht knuffelen, en ik zag een gaai van dichtbij met mijn verrekijker. Die had ik gister ook van heel dichtbij kunnen bekijken vanuit het appartement van mijn vader. Hij woont op de eerste verdieping en kijkt precies op het niveau waar de vogels aan komen vliegen en op de takken blijven zitten. Hij zit verdorie eerste rang om vogels te zien! Daar kwam ook ineens een groenling aan, ik had hem gehoord en ging gauw kijken, en ik kon gewoon in zijn neusgaten naar binnen kijken, zo dichtbij kon ik hem halen. En hij (of zij) zat rustig te zitten… wauw, wat was dat gaaf!!! En toen kwam er een ook nog een heel geel vogeltje, eentje die ik eerder bij mij thuis gezien heb, een hele felle gele borst en buik, zeker geen koolmeesje, want deze was vel feller geel en had een lang slank lijf. Maar ik kon het vogeltje bij mijn vader niet goed zien, voor ik mijn verrekijker voor mijn ogen had was hij al gevlogen… die had geen zin om te poseren voor mij blijkbaar… Mijn vader dacht hem eerder gezien te hebben… Ik ga toch maar vaker bij mijn vader voor het raam zitten geloof ik…

Deze avond ben ik laat nog voor de computer gaan zitten… ik wilde nog wat opzoeken. Ik heb de tik dat als ik een film zie en een acteur of actrice zie die me bevalt, meestal het laatste overigens, direct op internet op te zoeken waar deze nog meer in gespeeld heeft. En als het lukt die film op te zoeken om het te zien. Zo heb ik inmiddels een flinke voorraad films die ik nog moet zien… maar geen tijd om ze te kijken…. ik geloof dat ik inmiddels zo’n 1200 uur kan kijken zonder op te houden voor ik ze allemaal gezien heb… Maar ja, er komen ook nog steeds films bij… Eerder had ik een NAS met 12 Gb en die had ik voor de helft gevuld… maar die NAS ging kassiewijlen dus ik kon weer opnieuw beginnen. Nu ben ik wat selectiever… Dit is het nieuwe verzamelen denk ik, in plaats van postzegels of andere prullaria. Neemt wel aanzienlijk minder ruimte in.

Nu eerst maar gaan dromen over… misschien wel films…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s