Home » Uncategorized » Dinsdag 26 mei, 72e isolatiedag: Een andere dag, een ander gevoel

Dinsdag 26 mei, 72e isolatiedag: Een andere dag, een ander gevoel

Vandaag nog weer warmer dan gister, 23 graden en strak blauwe lucht, een mooie dag, maar wel een werkdag met volle agenda.

Ik werd vanochtend angstig en bang en moe wakker. Ik kon niet verklaren waarom, ik was op tijd naar bed gegaan. Het overlijden van mijn oom Jan raakt me wellicht toch meer dan ik gedacht had. Misschien was ik daarom gisterochtend wel zo onrustig. Gistermiddag heb ik mijn plantenbakken aan het hek van mijn voorplaats geplaatst, en de plantjes in de aarde gezet. Dat gaf een voldaan gevoel in elk geval. Tijdens de yoga kwam ik ook niet tot de gehele ontspanning, denkend aan mijn oom. Maar ook over het feit dat ik de schroefjes verkeerd had geplaatst van de plantenbakken. Ik zat tussendoor te denken hoe ik dat nu het beste kon oplossen, de boel eraf halen of niet… niet heel handig om daarover na te denken bij de yoga. De oefeningen waren er misschien ook naar om af te kunnen dwalen, hoewel dat natuurlijk niet de bedoeling is. Na het eten heb ik de schroeven van bakken toch maar gewijzigd, anders blijf ik daar ook nog eens de hele tijd aan denken. Maar ook dat ging niet zonder slag of stoot: ik gebruikte een soort schroevendraaier, waarbij je de kop, voor een schroef, of een kruiskop of een moertje kon vervangen. Ineens bleek het voorstukje weg te zijn… kon het nergens meer vinden… heb ik weer, dacht ik nog, wat een dag! Ik ben 4x op en neer naar boven gelopen om telkens weer iets te pakken dat ik had laten liggen of vergeten was mee te nemen. En dat voor zo’n simpel klusje… De wet van Murphy was weer van toepassing.

Misschien was ik vanochtend ook wel onrustig omdat ik een presentatie moest geven aan een groep mensen en dat was de eerste keer via Teams. De voorbereidingen lieten me direct zien dat er nog iets niet klopte dus was blij dat ik nog even tijd had om wat dingen op orde te krijgen. Ik heb de processenschema’s die ik gemaakt heb gepresenteerd aan een Team die deze processen uitvoeren. De manier van beschrijven, stroomschema’s met ‘zwembaden’ per rol en verantwoordelijke en symbolen om de interactie en beslismomenten, met documenten en gekoppelde systemen, is voor sommigen nog wel eens wat lastig te lezen. Het eerste overleg ging redelijk voorspoedig, het via mijn scherm praten met een groep mensen, ondertussen mijn scherm delend is ergens meer rustgevend dan echt voor een groep staan, al kan ik dan wel beter zien of mensen nog aangehaakt zijn of al in katzwijm liggen.

Al met al ging ook de rest van de dag voorspoedig! De lange wandeling in de pauze was fijn, maar het was ook zo warm dat ik meteen mijn korte broek aan heb gedaan. Dat is dan ook wel weer fijn van het thuiswerken: je hoeft je niet al te druk te maken over hoe je gekleed bent. Alleen als je beeldbelt moet je opletten natuurlijk. Wat zien ze op de achtergrond, hoe zit ik erbij. Maar wat niet in het beeld van de webcam valt wordt niet gezien. Een korte broek is dus zeker geen probleem. De middag ging ook wat sneller voorbij, de presentaties waren succesvol, het verdere overleggen ook, fijn om iemand ook verder te helpen met informatie. Zo legde ik iemand de achtergrond van de processen van bijv. Erfgoed uit, en dat voelde goed, kreeg zo’n gevoel dat ik toch echt wel wat weet en anderen daarmee kan helpen. Soms ga ik daar wel eens aan twijfelen. En met het thuiswerken word ik ook minder snel bevraagd. Wat dat betreft ga ik graag weer naar het kantoor.

Nog ff lekker na het werk op de veranda gezeten in de avondzon. en vanavond heerlijk vis met Thaise Basilicumsaus gegeten met rijst. Verrukkelijk. Ook de planten weer water gegeven. Hoe meer losse bakken ik plaats hoe vaker ik water moet geven… dat is dan weer de keerzijde… Maar alles staat er goed bij dus ik doe het blijkbaar goed. Bij het naar buiten gaan zag ik een vogel met een felle gele borst en een geluid dat ik eerder gehoord had maar nog niet had kunnen koppelen aan een vogel. Ik zag het van onderen dus kon het niet al te goed zien. En hij was al weer snel gevlogen ook. Ik heb helaas niet kunnen achterhalen wat het er voor eentje was. Hij was te groot voor een koolmees in elk geval.

Vanavond ook de film Suicide Squad gekeken. Wat een heerlijke film! Even geen koor, geen biodanza, maar lekker onzin kijken met veel actie met Will Smith en Margot Robby, geweldig! Vanavond en gister ook de film Deadpool op televisie, deel 1 en 2, kijk daar word ik wel weer vrolijk van.

Ik sprak mijn vader over de crematie van mijn oom. Hij wordt zaterdagochtend gecremeerd. Er kunnen maar twee van ons erheen en mijn vader is gevraagd te speechen. Mijn broer gaat waarschijnlijk mee, ik hoop nog wel afscheid van mijn oom te kunnen nemen voor die tijd, als er tenminste nog een een condoleance is. Dat moet ik nog horen.

Deze woensdag is hopelijk weer een mooie fijne vrije dag. Ik ga tennissen voor de tweede keer, heb er zin in. Mijn gevoel van gister en vanochtend is gelukkig weg al heb ik nog wel wat onrust over mijn werk. Ik kijk erg uit naar vrijdag, dan begint mijn vakantieweek. Nog één dagje werken. Het is wel bijzonder hoe je de ene dag zo anders in je vel kunt zitten dan de andere. En zelfs op de dag zelf kan nog alles veranderen… als je er voor open staat. Ik ga in elk geval redelijk tevreden en moe slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s