Home » Uncategorized » Zondag 17 mei, 63e isolatiedag: Over vogeldropping, plastic bakjes en hoe je een lange relatie kunt hebben

Zondag 17 mei, 63e isolatiedag: Over vogeldropping, plastic bakjes en hoe je een lange relatie kunt hebben

Vandaag was het een mooie dag, maar erg veel wisseling tussen zon en wolken. De temperatuur wisselde daarmee ook continue qua gevoelsbeleving, al werd het toch wel 19 graden!

Ik had, optimistisch als ik ben, de zittingen van mijn loungebank als snel neergelegd, maar echt lang kon ik er telkens niet op zitten. Af en toe was er een langere tijd zon, en kon ik zelfs even een tukje doen, zonder ijskoud wakker te worden. In mijn blote bast wel te verstaan. Dat gaf me wel wat onrust, dat heen en weer hoppen tussen loungebank en de bank in mijn woonkamer, dus op gegeven moment geloofde ik het wel en ben ik een film gaan kijken. In de loop van de middag veranderde dat gelukkig. Maar pas nadat ik naar de winkel was geweest had ik rust, ook om nog even in de zon te zitten.

Ik ging dus naar de winkel en had ook besloten sushi te halen. Ik had mijn eigen bakjes meegenomen, want het valt me op dat ze bij de sushitent nooit vragen of iemand eigen bakjes heeft: klakkeloos wordt het standaard recept, plastic bakjes voor de sushi, plastic bakjes voor de sojasaus en wasabi, eetstokjes, bijgevoegd. En daarbij een papieren tas (dat dan wel weer). Maar ik heb mijn eigen tas, ik heb thuis eigen sojasaus, alleen wasabi heb ik niet, omdat ik dat niet genoeg eet en dat dan zou bederven.

Maar niet alleen hier, in elke afhaaltent wordt altijd maar weer plastic verpakking mee gegeven. En je moet dan wel 10 cent voor een plastic zak bepalen, maar over verpakking wordt niets geregeld. Dat komt natuurlijk deels door de Warenwet is mijn vermoeden. Een winkel mag geen bakjes terug nemen en die schoonmaken en die vervolgens weer aan een andere klant meegeven. Maar je eigen bakje meenemen natuurlijk wel.

Want thuis halen we het eten eruit en gooien het, als het nog een beetje met bewustwording gedaan wordt, de verpakking in de plastic container. En anders in de vuilnisbak. Tussen afhaal en thuis dient het even om het eten te verplaatsen en hoppa, weg ermee. Ik heb daar steeds meer moeite mee, dus ik neem mijn eigen bakjes mee. Maar ik ben nog steeds een uitzondering volgens mij. Niet dat ik zo’n heilige ben als het tegengaan van afval betreft, maar op dit vlak probeer ik wel mijn best te doen. En de bakjes van de Chinees en andere plekken waar ik het niet zo in de hand heb, bijv. als je telefonisch bestelt zonder iemand te zien, bewaar ik ze… ik heb er dus aardig wat in mijn kast maar die dienen prima als opbergbakjes en om dus sushi op te halen.

Gister op mijn wandeling met mijn yogamaatje hoorde ik ook nog wat interessants dat vandaag nog een vervolg kreeg. Zij vertelde mij dat er een dame is, Carla Ketelaar, die seminars geeft over hoe je succesvol een langdurige relatie kunt krijgen. Daar zijn zes belangrijke ingrediĆ«nten voor van belang. Ze hebben allemaal niets met persoonlijke eigenschappen, maar met karaktereigenschappen te maken. Niet hoe je eruit ziet, niet hoever iemand woont, niet welke hobby’s je hebt, zijn bepalend, nee, dat zijn de volgende zaken:

  1. Zelfreflectie
  2. Emotionele openheid
  3. Integriteit
  4. Volwassenheid en verantwoordelijkheid
  5. Zelfvertrouwen
  6. Positieve levenshouding

Natuurlijk zijn persoonlijke eigenschappen ook belangrijk maar daarover valt onderling nog te praten en concessies te doen. Over deze punten dus niet. Ik vond het een eye-opener, al moet ik zeggen dat ik nog niet veel ervaring heb met lange relaties…. mijn langste relatie duurde 1 jaar en 8 maanden… dus het is even aan jou om te bepalen of je jou relatie kunt afmeten tegen deze principes. En je afvragen of je nog wel op het goede spoor bent šŸ™‚ (Wil je hierover meer weten, dan moet je Carla Ketelaar maar even googlen en misschien haar seminar volgen :-). Maar elke relatie dient deze ingrediĆ«nten te hebben, dus het is wel een goede maatstaf voor het ontmoeten van nieuwe mensen in je leven. Zeker als het om een relatie gaat. Maar ik denk dat je van een goede vriend ook wel iets mag verwachten op dit vlak als je deze tenminste als een goede vriend wilt bestempelen.

Vanavond ben ik ook actief bezig geweest de vogelpoep van mijn auto te halen. Die staat namelijk af en toe onder een boom, als er geen goede plek is om de auto te parkeren. Het zijn fascinerende dieren, vogels, hun geluiden, hun kleuren, hun gedrag. Maar wat ze produceren en dat nog eens op mijn auto droppen, is toch iets minder. Er is Ć©Ć©n vogel flink bezig geweest. Die moet iets heel fouts gegeten hebben. Het was zo aangekoekt dat ik het met Dash ontvetter en keukenrol moest laten weken/intrekken om het eraf te krijgen. En telkens weer ontdekte ik dat ik niet alle plekken had dus ik ben er best een tijdje zoet mee geweest. En tussendoor maar Poirot gaan kijken want dat is dan weer rustgevend. Nu is het eraf, maar mijn auto staat nog steeds onder die boom, morgen hoop ik weer een plekje te hebben als sommigen wellicht naar werk gaan. Hopelijk houden de vogels zich een beetje in vannacht of slapen ze elders…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s