Home » Uncategorized » Zondag 29 maart, 14e isolatiedag: Squats-challenge

Zondag 29 maart, 14e isolatiedag: Squats-challenge

Vandaag weer een prachtige zonnige dag, met een koude wind. Gelukkig heeft die me niet binnengehouden, een uurtje wandelen was top! Ik was duidelijk niet de enige, ik moest regelmatig uitwijken uit het pad. Het groengebied in de buurt van mijn huis is een waar honduitlaatgebied, en soms krijg ik de kans om er eentje aan te halen. Vandaag helaas even niet. Maar ook liepen er veel mensen met zijn tweeën op, te praten, ook even het huis ontvluchten. En het is een vogelparadijs, met gaaien als exoten, al schijnt er af en toe ook een ijsvogel te zijn. En éénmaal zag ik zelfs een roofvogel op tak, vlak boven me zitten. Mensenlief, wat was die groot! Wel ff wat anders dan een mereltje.

Het is duidelijk een rustdag vandaag. Ik kan niet in de tuin zitten, de wind is te koud, dus maar binnen meer vertoeven. Ik heb veel films die op me wachten maar om de een of andere reden heb ik geen zin om ze te kijken. Hetzelfde geldt voor de serie Manifest, waarvan ik het tweede seizoen nog moet kijken. Zal je net hebben: kan je nergens heen, de perfecte tijd om die films te kijken, heb ik geen zin!

Ik ben nu veel meer van het lezen, word ik ook blij van. Ik lees nu vooral Gregory MacDonald, een schrijver bekend om zijn hoofdpersoon Fletch, waar ook twee films van gemaakt zijn. Helaas hebben ze Chevy Chase gecast voor die rol, een sukkel van de bovenste plank, gelukkig weet ik hem uit mijn gedachten te houden bij het boek, ik zou spontaan het hele boek niet meer willen lezen. Lang leve de eigen fantasie. Ik heb Gregory’s boeken eerder al gelezen, in het bibliotheektijdperk, toen ik nog lid was en daar de boeken verslond. Maar het voordeel van ouder worden is dat je makkelijker dingen gaat vergeten (tot het problematisch wordt natuurlijk), dus ik kan heel gemakkelijk (na wel wat tijd) boeken opnieuw lezen. Zo ook de serie van Dick Francis bijv. die ik ook bijna allemaal heb). En nu heb ik Gregory’s boeken tweedehands als paperback gekocht. Af en toe gewoon een papierenboek in mijn hand houden om te lezen, vooral overdag, vind ik heerlijk. En dus zat ik vanmiddag ook heerlijk te lezen op mijn bank, terwijl de zon door mijn glazenpui mij slaperig maakte en mijn ogen dicht vielen. Na een uurtje werd ik wakker, helemaal van de wereld. Heerlijk!

Ook heb ik sinds kort Toni Coppers ontdekt. Hij schrijft misdaadverhalen, zoals Baantjer, met een vaste hoofdpersoon, Liese Meerhout, die als hoofdinspecteur van de politie kunstcriminaliteit onderzoekt. Het speelt zich af in België, wat het al direct sympathiek maakt en is interessant omdat kunst mij ook zeer boeit. Twee vliegen in één klap. Ik lees deze boeken op mijn e-reader, in bed voor het slapen gaan, en het is altijd best lastig om dan te stoppen. Gelukkig ben ik tegenwoordig aardig moe als ik ga slapen, dus als mijn ogen wat letters zijn gaan missen, is het een teken dat ik moet gaan slapen… werkt als een speer.

Vandaag ben ik begonnen aan een Squats-challenge: 3 x per dag 30 squats doen. Door de knieën zakken tot zithooogte met gespreide benen en gestrekte armen naar voren, waarbij de knieën niet voorbij de voeten komen. Langzaam zakken en langzaam weer helemaal tot gestrekte positie komen. Tjonge, wat is dat inspannend. Ik doe dit nu in de ochtend, direct na het opstaan, voor al het andere, in de loop van de middag en voor het slapen gaan. En tussen door nog een keer als ik zin heb.. ik zit erna telkens na te hijgen van de inspanning, dus zoveel extra keren zal ik niet gauw doen. Mijn goede vriend doet dit al jaren, hij deed ze tussendoor op zijn werk op zijn kantoor en voelt zich er sterk door worden en heeft helemaal geen rugklachten meer daardoor. Wel wat voor mij dus ook. Plus dat ik mijn bovenbeenspieren moet trainen, de perfecte workout. Doe jij mij aan de challenge?

Al met al vandaag even geen moeilijke diepgaande onderwerpen, al liep ik tijdens mijn wandeling wel te denken of ik op dit moment een relatie zou moeten aangaan of niet nu ik met iemand in contact ben gekomen. Niet dat het al zover is… maar toch. Het is knap lastig om nu af te spreken, al kan een wandeling op gepaste afstand naast elkaar wellicht geen kwaad… Een relatie aangaan die klikt is wel een beetje SM in deze tijd in mijn beleving want eigenlijk kan en mag er op dit moment helemaal niets… 1,5 meter afstand houden in een nieuwe relatie is echt een uitdaging zou ik zeggen… maar goed, het is nog niet zover. En wie weet is wat extra tijd geen fysiek contact in een beginnende relatie wel een gezonde uitdaging voor mij 😉

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s