Home » Uncategorized » Martin Coolen herinnerd

Martin Coolen herinnerd

Tot mijn grote verdriet is Martin Coolen overleden. Martin was als niergetransplanteerde met mij en veel anderen vaak te zien bij de Wereldspelen voor Orgaan getransplanteerden (WTG). Niet alleen daar, maar ook ervoor, bij het trainen voor de tafeltenniswedstrijden, kwamen we regelmatig samen en hadden we veel plezier.

En ook hebben we met een clubje WTG gangers een keer carnaval gevierd in Moergestel. Dat was mijn eerste kennismaking met carnaval. Vooral zorgen dat je een interessant carnavalspak had was voor mij een uitdaging. Uiteindelijk fabriceerde ik met hulp van mijn zus een heus Fred Flintstone pak in elkaar. Met een heuze papier macher knuppel erbij, die snel rond ging onder alle carnavalvierders. En met mijn Goofy sloffen was het helemaal een bijzonder gezicht.

We togen al vroeg van kroeg naar kroeg, waar het nog heel rustig was en kwamen uiteindelijk in de drukte terecht. Ik dronk in één keer 5 biertjes weg, met het idee dat ik dit toch echt nodig zou hebben om me enigszins mee te kunnen laten gaan in het feestgedruis. Wetende dat dit bier nogal aangelengd was met water, is het misschien onvoorstelbaar, maar ik werd er al aardig aangeschoten van. De kick hielp mij tot de klok van 12 uur om te hossen, gek te doen, met iedereen aan te pappen en zelfs een leuke meid te scoren… tot ik het om één of andere reden verknalde in het proces…

Om 12 uur was echter de roes over en ging ik over op de cola. De rest ging vrolijk door met hijsen en op gegeven moment was het voor mij wel welletjes. Voor de anderen duidelijk niet, ik moest nog even geduld hebben. De een was aan het aanpappen met een leuke dame aan de bar, de rest was compleet buiten beeld. Maar rond 3 uur vond de rest het blijkbaar ook welletjes, of werden door mij daar bewust van gemaakt, en gingen we huiswaarts aan. Want we sliepen bij huize Coolen, toen het ouderlijk huis van Martin.

Onderweg donderstraalde nog één van ons in een bloemenperk, ik zal geen namen noemen, en er werd vervaarlijk gefloten naar een stel opgeschoten jongeren, wat gelukkig niet leidde tot ongeregeldheden. Thuis gekomen togen we naar de zolder waar alle dekbedden op de grond uitgespreid lagen en probeerden we de rust en de slaap te vinden. De volgende dag om 11 uur bij het ontbijt werd het eerste biertje al weer genuttigd. Wat een feest was dat! Een bijzondere ontmaagding voor mij qua carnaval.

Bedankt Martin voor die mooie tijd!! Moge je in de hemel verder feesten!

En veel sterkte voor Martin’s familie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s