Home » Uncategorized » Donderdag 26 maart, 11e isolatiedag: Storm

Donderdag 26 maart, 11e isolatiedag: Storm

Ik droomde vannacht een bijzondere droom. Ik stond aan de rand van een groot water, met een goede bekende CF vriend en samen keken we bij een heldere blauwe lucht, volop zon over het water. Er was gewaarschuwd voor de komst van een enorme storm, en we zagen in de verte de dreigende wolken als een stip aan de horizon. Op het water lag een enorme woonschip. Deze was van een goede vriendin en we besloten onszelf uit te nodigen en aan boord te gaan. We moesten erheen zwemmen, alles achterlatend.

Aan boord werden we zeer welkom met een dikke knuffel ontvangen door die vriendin. Er waren heel veel mensen aan boord, en er was een binnenzwembad. Op gegeven moment lag ik in een loungebank met een paar goede CF vrienden om me heen. Niet tegen elkaar aan, maar wel heel dichtbij. Ik kon ze aanraken. Ze voelden warm en zacht aan, de twee vrouwen die dicht bij mij lagen toen ik ze aanraakte. Ik voelde een drang om ze tegen me aan te drukken.

We keken door het raam naar buiten en zagen dat de storm inmiddels woedde. De golven, die groter en groter werden, beukten tegen de boot. Een paar vreesden dat de storm ons te pakken zou krijgen en waren bang. Ik merkte echter dat de boot ferm en stabiel op het water lag en geen vat op ons kreeg.

En ineens was daar mijn laatste vriendin, degene met wie ik voor het laatst echt intiem ben geweest. We lagen niet tegen elkaar, maar ik voelde haar warme zachte nabijheid. Zij praatte tegen mij op de vertrouwde manier zoals we dat hadden gedaan. Het voelde zo vredig en fijn.

En toen werd ik wakker… de wekker ging en ik moest me weer ontworstelen aan de droom om naar de oppervlakte te komen. Ik realiseer me dat wij in die storm zitten. We dobberen als mensheid op een zee van water en zijn totaal overgeleverd aan de krachten van de natuur. Maar we zijn met elkaar in deze storm. En het feit dat voor mijn gevoel de boot stabiel en ferm in het water bleef, geeft me het vertrouwen dat we hier doorheen komen.

Wel realiseerde ik me dat er één ding is dat ik heel erg ga missen deze periode: de nabijheid van een geliefde, de knuffels, de warmte, de zachtheid van een vrouwenlichaam, het vertrouwd praten en delen van onze innerlijke gedachten en gevoelens.

Het is nu precies drie jaar geleden dat de relatie ten einde kwam. Misschien komt zij dus niet toevallig in deze droom. Ik weet wel dat ik degenen benijd die nu met hun geliefden zijn. Tegen hen wil ik zeggen: ‘Koester wat je hebt, geef die geliefden extra liefde, knuffels, aandacht, want het is niet vanzelfsprekend wat je hebt! Jullie zijn bevoorrecht dat jullie elkaar hebben, juist in deze onzekere tijden’.

En waarom er nu ineens CF vrienden om me heen waren? Ik denk omdat dit komt omdat er gister een item bij Eén Vandaag was over het feit dat door de Corona andere behandelingen, zoals transplantaties, niet uitgevoerd worden. Dit betekent dus dat er een aantal mensen in zeer serieuze levensbedreigende situatie zitten. Daar waar veel mensen zich zorgen maken of ze misschien heel ziek zullen gaan en worden en eventueel daaraan kunnen overlijden, zijn er een aantal mensen die echt serieus ziek zijn en zeker vrezen te overlijden en niet aan de Corona. Nu alles moet wijken om de mensheid te beschermen worden een aantal mensen die soms hun hele leven al ziek zijn opzij geschoven. Misschien dat dit de mensen, die gezondheid als vanzelfsprekend hielden, bewust maakt dat er niets in het leven vanzelfsprekend is. En dat er dus mensen zijn die de vrees die nu heerst al hun hele leven kennen.

Ondertussen schijnt de zon weer volop, de lucht is blauw. Is er een storm op komst? En zijn wij àllemaal aan boord?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s