Home » Uncategorized » Minivakantie

Minivakantie

Deze week beleef ik een minivakantie:met de vrije Bevrijdingsdag en de verplichte vrije 2e bevrijdingsdag, plus mijn vrije woensdag, heb ik ineens een minivakantie van vijf dagen! En het is echt genieten! Met woensdag gezellig bezoek van Viola, met Bpop in Haarlem, en vandaag, 6 mei, een museumdagje naar Amsterdam! Amsterdam blijft een bruisende stad en geeft me telkens weer een vakantiegevoel. Alleen al als ik met de trein erheen reis. Ik heb tevens voor het eerst echt mijn ov chipkaart gebruikt, en dat ging perfect. Het kaartjesapparaat bij het station was kapot dus ik had ook geen keuze, wel fijn dat ik het dus helemaal geregeld heb!

Het leek heiig in Amsterdam, maar het was er al met al heerlijk weer. Alle landen leken weer vertegenwoordigd, een mengeling van spraken kwamen mijn oren binnen. Met een wandeling buiten de drukte om naar het Rijksmuseum kwam ik voor mijn gevoel voor het eerst in het Rijksmuseum, weer lekker gratis met de museumjaarkaart, een besparing van 12,50 euro!!! Al kwamen sommige schilderijen me bekend voor, ze reizen natuurlijk wat af die dingen, was het volgens mij toch echt mijn eerste keer. Ook de nachtwacht was weer de moeite waard, al dacht ik die ook al eerder life gezien te hebben. Het museum is nog steeds niet af, en een restaurant hebben ze dus ook nog niet binnen, maar gemeenschapspils uit de wc smaakt ook nog altijd.

Met een klein uurtje was ik er wel doorheen en gingen we wat drinken en eten nabij het Vondelpark, net in de woonwijk waar het een stuk rustiger is: een klein restaurantje in de eerste Helmstraat. Lekkere broodjes voor een schappelijke prijs: wel wat anders dan in het Vondelpark zelf gaat eten. Er zijn zelfs betaalbare (kleine) flatjes te koop! Het was wel weer een waar genoegen door het Vondelpark te lopen, toch een prachtig park! 

Daarna nog het Foam museum bezocht dat deze keer voornamelijk in het teken stond van antifotojournalisme, dat zo´n beetje neerkwam op ´anti´-oorlogfotografie, een realistische weergave van het wereldje rondom het geweld. Soms lijken dingen anders dan ze altijd getoond worden, deze keer geen ´gemaakte´ foto´s, maar de achterkant, de werkelijkheid, op een neutrale manier gebracht. En heel dichtbij, Kosovo bijvoorbeeld. Ik hou niet van oorlogsfoto´s, gemaakt of werkelijk, dus een bevrijding waren de tentoonstelling van Anne Schwalbe, met natuur- en lichteffechten, en Dana Lixenberg, die portretten maakte van indrukken rondom de televisieserie Amsterdam vs E.V.A., dat nu schijnbaar op televisie is als serie… Ik heb dat natuurlijk weer gemist 🙂 Maar de indrukken zijn indrukwekkend… 

Vervolgens kan zo'n museumdag natuurlijk niet anders afgesloten worden dan lekker eten bij Bird, dé Thai van Nederland op de Zeedijk, en dan niet in het restaurant maar in het afhaallokaaltje aan de overkant… En het was weer lekker! Met een gezellige terugreis in de trein met een spontante 'oncologische' radiolaborante in de trein, kwam ik weer terug in het warme zonnige Utrecht, om nog een avondje lekker bij te komen en na te genieten. En daarmee ben ik over de helft van mijn minivakantie, nog twee dagen te gaan 🙂 En in juni mag ik weer zo'n minivakantie beleven, joepie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s