Home » Uncategorized » Nog meer donorweek: maak een keuze!

Nog meer donorweek: maak een keuze!

Monique Goewie, inmiddels een trouw maatje, ligt al tijden te wachten op een donor, net als velen anderen. Haar verhaal is te zien bij de Radio Wereldomroep Nederland, http://www.rnw.nl/nederlands/video/cf-patient-wanhoop-van-wachten-op-een-long Binnenkort in december is ook over haar te lezen in het blad Linda.

Wederom een verhaal van lang wachten, een kwestie van een lange adem hebben, iets wat al juist het grootste probleem is voor cf-ers, voor sommigen het enige wat hun resteert.

Ik hoor wel eens het argument dat mensen denken dat de stekker er eerder uitgetrokken wordt en dus hun leven eerder beëindigd zou worden voor organen. In de medische wereld moet dit een lachertje zijn: de stelregel is dat je zult leven tot je er bij neervalt, eerder laten ze je niet gaan. Ze vechten voor jouw leven als jij dat soms zelf al niet meer wilt. De moeite die gedaan moet worden om euthanasie te plegen is onvoorstelbaar. Dus hoe groot is dan de kans dat ze jou al eerder laten sterven om een ander aan organen te helpen. Minder dan nihil als dat al zou kunnen.

Dus hou op met uitvluchten te bedenken waarom je niet donor zou worden. Zeg dan gewoon nee, maar doe in elk geval iets!!

Zeg wat mij betreft JA in het belang van al die wanhopige mensen!

2 thoughts on “Nog meer donorweek: maak een keuze!

  1. Rick en ik vonden je item op tv echt supergoed!! Je bent een voorbeeld voor veel getransplanteerden! Ik (tamara) hoop dat ik ook zo lang met mijn nieuwe longen mag doen!!
    Super:)

    xxx Tamara en Rick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s