Home » Film » The American

The American

Gister naar de film 'The American' geweest. Een heerlijke film! In het voorpraatje werd gezegd dat het een 'moderne Western' zou zijn en dat de Amerikanen de film enthousiast ontvangen hebben, maar dat ze het geen actie maar een cultfilm vinden. Kijkend naar de film die gangbaar zijn in Amerika, zal dit zeker zo zijn. En ook in Nederland zal deze film niet gauw in een Pathé komen, al is dat op zich wel jammer. Maar gelukkig is deze film wel in de filmhuizen. Het is dan ook een zeer rustige film, waarin vooral aandacht is voor de personen, de karakters, de omgeving, de kleur van het licht, en de onderhuidse spanning, en vooral de verrassende momenten.

De film gaat over een man Jack/Edward, gespeeld door George Clooney, die zegt fotograaf te zijn, maar in de praktijk iets heel anders is, en voor zijn opdrachten overal terecht komt. Als hij in Zweden door omstandigheden gedwongen wordt naar Rome te gaan verwachten hem daar ook onverwachte gebeurtenissen. Hij wordt verliefd op de prostitue Carla, gespeeld door de prachtige Vilolante Placido, en wil stoppen met het werk. Ondertussen moet hij zijn laatste klus uitvoeren voor Mathilde, gespeeld door Thekla Reuten.

De film is een co-regieschap van George Clooney en Anton Corbijn, die nogal op zag samen met de gigant Clooney te regisseren, maar is daar bijzonder goed in geslaagd! De altijd op zijn hoede zijnde Jack/Edward wordt meesterlijk gespeeld door George, en zijn behoefte daaruit te breken. Ik heb genoten van de rust, de intenstiteit en de prachtige omgevingen van Italië doen me verlangen daar zelf ook te vertoeven. Een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s