Home » Uncategorized » Wenen, 1e stad van de wereld(?)

Wenen, 1e stad van de wereld(?)

Ik ben vanavond teruggekomen uit Wenen, na een kleine 12 uur in de trein gezeten te hebben. Binnenkort een foto-impressie, voor nu een paar interessante voorafjes: Het blijkt wel weer dat taxi-chauffeurs meer in hun mars hebben dan wellicht vermoed, ons werd met enige trots verteld dat Wenen de nummer 1 stad van de wereld is, als het gaat om cultuur, ontwikkeling, veiligheid, milieu…. En dat er maar 8 miljoen mensen zouden wonen in Oostenrijk, waarvan 1,8 miljoen in Wenen. Een Weense inwoonster kon het ons niet vertellen.

Verder is het beste uitgaan in de buurt van het Schwedenplatz, dat bespaart je zoeken, er gaat een metro heen, al hebben wij geen dancing van binnen gezien om hele andere redenen… Verder kan je er veel over-de-grens eten, waaronder veel Indiase gerechten. Vooral de Nashmarkt is erg bijzonder wat dat betreft, een 'moetje' zogezegd, met bijzondere vruchten en kruiden, en eettentjes. Het kan in Wenen heerlijk warm zijn als er in Nederland 153 mm is gevallen, maar de kans dat je zelf de volgende dag in de regen zit is ook groot…. zo is wel gebleken.

Treinen naar Wenen is heel relaí al moet je er dus wel de tijd voor nemen. Met overstappen in Frankfurt is vooral de heenreis enigszins zenuwslopend aangezien er door Nederland met een slakke vaartje gereden wordt, maar na de grens flink gas gegeven wordt om de tijd in te halen. En wees gerust, er is rekening gehouden met dit slakke gangetje… of het moet zijn geweest omdat Arnhem 'dicht' was.

Verder genoten van digitale bioscoop in Wenen, dat moeten ze op stel en sprong overal doorvoeren, het verschil is onvoorstelbaar. Blijkbaar komt het al meer in Nederland, maar in Utrecht heb ik het nog niet gezien, al ben ik al even niet geweest.

Bij het boeken van een appartement met drie slaapkamers moet je even goed navragen of er van die twee 'slaapkamers' niet gewoon sprake is van 1 bed en 2 slaapbanken, wat wel ff een verschil is. Consequentie kan zijn dat je wat met matrassen moet gaan slepen… en iemand in de woonkamer moet gaan slapen. Onverwachte slapers is dan geen optie.. En het weer kan heel snel omslaan dus een kleine paraplu meenemen is vaak geen overbodige luxe. Evenals iets warms.

Mijn enige conclusie na 5 dagen door Wenen geslenterd te hebben is dat Wenen prachtig is!!! Het ene statige gebouw na het andere, monumenten in overvloed. En musea idem dito. Een heel rijk verleden, misschien het enige minpunt dat er nog niet veel nieuws bijgekomen is, behalve misschien het Haashuis… En het blijft natuurlijk het Wenen van Sissi, de keizerin die wat al te fraai in beeld gebracht is door Romy Schneider zo lijkt het werkelijke verhaal. Wellicht binnenkort meer als ook de foto's 'ontwikkeld' zijn, weer een slordige 1000, het lijkt een standaard aantal per week te worden… Maar 5 dagen Wenen is echt niet teveel!

3 thoughts on “Wenen, 1e stad van de wereld(?)

 1. Hallo Robert,
  Fijn dat het zo’n succes was.
  Maar waar zijn die foto’s van MIJN sushi????
  Hoop dat Monique ook heeft kunnen genieten, maar daar heb ik alle vertrouwen in met zo’n leuke tafelheer.
  Fijne vakantie en tot de ‘raincheque’.
  Groetjes,
  Veronica

 2. Gisteren heeerlijk gegeten, wat een aanwinst voor Utrecht.
  De keuze is giga en alles ziet er zeer professioneel uit.
  Alles heel vers en dan tot slot het dessert buffet, kan niet op, zoveel soorten. Komen gauw weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s