Home » Uncategorized » Weekendtrip Gelderland

Weekendtrip Gelderland

Dit weekend ben ik naar Eerbeek geweest, rondje Gelderland, verblijvend in hotel Fletcher in Eerbeek, een mooi gelegen hotel vlakbij de bossen. Helaas had het hotel een fout gemaakt en kwamen we in het kleinste we ze noemden 'knusse' kamertje op zolder terecht, wat voor één nacht prima te doen is, maar langer toch echt niet. Maar de bosrijke omgeving en het prachtige zonnige weer maakte dat we dit al snel voor lief namen.

Na even bijgekomen te zijn in het hotel gingen we naar Zutpen, om een hapje te eten. Een mooie wisselvallige binnenweg leidde ons naar de brug over de IJssel, al dacht ik nog lang dat het de Waal was… mijn topografische kennis is duidelijk wat weggezakt in 29 jaar… Het was nog volop zonnig om half 8 en na wat rond gekeken te hebben gingen we eten bij Gasthuis de Klok waar ze op hun buitenterras achter attendeerden. Het was een mooie plaats direct bij één van de monumentale poorten van Zutphen.

Het eten was zozo. Mijn lamgerecht was aardig, met goede saus, het toetje, een zelf gemaakte 'tompouce' had niet veel van een tompoes en was onvoorstelbaar machtig. Maar het vulde de maag. De serveerster was overmatig beleeft, en deed me denken aan een collegaatje. Overall was het er aardig maar wel duur. Prijs kwaliteit viel me dus tegen, al was de dessertkaart wel heel uitgebreid en aanlokkelijk.

Zondag gingen we even het Huis ter Eerbeek bekijken, althans van buiten. En ook naar Brummen, waar wat tuinen zouden zijn volgens mijn naspeuringen op internet. Dat bleek niet helemaal te kloppen, wel kwamen we bij een landhuis/hotel, met giga golfterrein er omheen. Mijn auto misstond er niet 🙂

Vervolgens een ritje naar Steenderen, met als doel Bronkhorst, het kleinste stadje van Nederland. We moesten omrijden omdat Bronckhorst op zon- en feestdagen autovrij is. Vanaf de pont moesten we dus een flink eind omrijden, terwijl het al direct na de pont begint… Dat het autovrij is op die dagen is wel begrijpelijk, gezien het formaat van het plaatsje, de straatjes… en prachtige monumentale huizen staan daar. De moeite waard om te gaan bekijken als je in de buurt bent.

Daarna reden we terug via de IJssel, vanuit Arnhem, een mooi dijkweg, om vervolgens in Amersfoort bij de Thai Wasana Dee aan de Leusderweg te belanden. We hadden nog even bij het kleinste sushiwinkeltje van Nederland gekeken, dat inderdaad niet meer de 10m2 is en bijna niet meer dan een vitrine bevat, maar besloten toch dus de Thai maar te bezoeken. Om vervolgens om 20 uur nog een twee uur buiten te kunnen zitten… het verlangen naar de zomer lonkt met zulke dagen! En daarmee was een heerlijk weekendtripje helaas weer afgelopen. Een fotompressie staat op mijn fotosite http://picasaweb.google.nl/stoel66/WeekendtripGelderland#

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s