Home » Uncategorized » filmreview: Clash of the Titans

filmreview: Clash of the Titans

Vandaag naar de film Clash of the Titans geweest, een 3D film over Zeus, Haden, Medusa, het paard Pegasus en natuurlijk de hoofdrolspeler Perseus, de zoon van Zeus, half mens, half god. Volgens mij is het de laatste draaidag, maar achteraf was het niet erg geweest als ik het gemist had. Hoewel 3D dus, waardoor je verwacht mooie effecten te zien, zou ik de film veel liever 2D gezien hebben. Niet alleen omdat er zo weinig echte 3D momenten waren, de helft van de tijd kon je het beter zonder kijken, alleen de titels waren dan 3D en dat soms niet eens, ook omdat de 3D bril de film veel donkerder maakt en in dit geval veel minder levendig.

En dan het verhaal zelf… gewoon een heldenfilm natuurlijk, gebaseerd op mythologie wat je moet aanspreken, maar zelfs zonder mythologie was het allemaal niet echt boeiend: veel gepraat, weinig wol. Natuurlijk zaten er weer mooie vechtscènes in, en heel mooie effecten, tegenwoordig is het wat dat betreft allemaal niet slecht meer, maar de 3D viel slecht omdat er rare vervormingen ontstonden door de 3D uitvoering. Misschien dat de andere 3D films dat ook snel hebben, maar nu viel het me op hoe de rug van Hades soms zo diep ging dat het leek of hij een bochel had…
Jammer, wel een onderhoudende film verder, maar ik kreeg weer hoofdpijn van de 3D bril, en dat is me alleen waard als de film dan ook echt de bril nodig heeft. En dat was dus niet zo. Dus mocht je het gemist hebben: je hoeft wat mij betreft geen spijt te hebben. Mocht je van mythologie houden: kijk of je 'm 2D kan kijken is mijn advies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s