Home » Uncategorized » Lente in Aviodrome

Lente in Aviodrome

Aviodromep1040475Zondag ben ik de eerste lentedag naar het Aviodrome geweest in Lelystad. Pal gelegen naast het echte vliegveld is het Aviodrome evenzeer een drukke basis van activiteiten rondom vliegen: de helikopter (Robinson R44 helikopter) die af en aan vliegt, kleine vliegtuigjes, die komen en gaan, en zelfs met kleine Cessnas 172 kan gevlogen worden. Want, je kan daar zelf vliegen. Het kost wat maar dan heb je ook wat. Althans, de Robinson doet voor 49 euro een 10 minuten vlucht… ik heb het nog niet gedaan maar het lijkt me een enorme belevenis.

Aviodromep1040557Verder is het erg leuk om rond te lopen in het Aviodrome, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Het leuke is dat je in heel veel vliegtuigen mag komen, zoals de grote Jumbo Jet, de Boeing, die buiten staat, maar via de slurf binnenin benaderd wordt: alsof je echt gaat vliegen! En als je dat nog niet meegemaakt hebt is dat een hele belevenis! Ik heb het geluk dat veelvoudig gedaan te hebben en je krijgt echt even een reisgevoel als je zo het vliegtuig benadert. En die Jumbo Jet heeft ook nog een 1e klas laag, waar ook de piloten zitten: tjonge wat een ruimte, dat is pas vliegen!

Aviodromep1040638En ook is er veel historie te zien, zoals de eerste vliegtuigen, maar vooral ook het echte begin, de ballonvaarders en het herbouwde eerste vliegveld van Europa. En al die waaghalzen die in toestellen de lucht in gingen waar je nog niet op de grond op zou willen zitten. Dankzij hen zijn we zo ver gekomen, dat we tonnen aan gewicht met onvoorstelbaar vermogen en hoeveelheden mensen zomaar van het ene eind naar het andere van de wereld kunnen vervoeren. Ik was en ben daar nog erg van onder de indruk en in het Aviodrome wordt je je daar nog eens extra van bewust. Ook de DC2 van de film Bright Flight, die de reis London-Melbourne heeft gedaan, staat in de hangar, al kan je daar niet echt bij. Maar de Constellation bijvoorbeeld, ook erg bekend, kan je wel van binnen zien!

PlattegrondEn als uitsmijter kan je ook nog virtueel verschillende piloten in zelfverzonnen vluchten over de hele wereld binnen halen op Schiphol bij de ingerichte ‘toren’. Dat ging me iets te ver, spelen met Flight Control op de Iphone vind ik al voldoende, maar het idee dat tientallen mensen dagelijks zich even piloot wanen in hun eigen vliegtuig en landen op verschillende vliegvelden ter wereld is toch wel apart. Het 4D theater hebben we even moeten laten passeren, evenals de afwezige Vluchtsimulator, maar een reden om wellicht nog eens een keer te gaan.

En de eerste lentedag begon met een stralende zon, strak blauwe hemel dus wat wil een mens nog meer met alles dat ook buiten staat. Een aanrader dus voor wie maar iets met vliegen of geschiedenis heeft. Voor meer foto´s verwijs ik naar mijn foto’s op http://picasaweb.google.nl/stoel66/AviodomeLelystad2010#

3 thoughts on “Lente in Aviodrome

  1. Ik vond de scene dat hij haar heeft opgespoord en aanbelt nogal onthutsend, zeker na wat ze samen allemaal gedaan hebben. Inderdaad best wel een leuke film, maar wel een die je na een jaar vergeten bent.
    Ik ga gemiddeld twee maal per week naar de bioscoop.

    Aquaflamme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s