Home » Uncategorized » The full monty

The full monty

Zondag was een heerlijk dagje, van schaatsen (wellicht voor het laatst dit jaar), en wel op een ondergelopen vlakte in Baarn, de Baarnse ijsbaan, direct langs de snelweg. Je bent buiten dus het heeft iets nostalgisch, en toch ook weer niet. Maar lekker zwieren, 2 1/2 uur lang, geweldig! Nu bleek de volgende dag dat ik bij Oud Loosdrecht ook nog op natuurijs had kunnen schaatsen, was leuk geweest, maar dit was ook prima. Met leuk gezelschap maakt dat natuurlijk helemaal niet uit.

’s Avonds was het de inhaalsessie van de musical The Full Monty waar ik eerst in december heen zou gaan, maar toen kwam de eerste enorme sneeuwneerval, het echte begin van de winter, en werd het afgelast. Grappig dat we nu, 2 maanden later, nog steeds in de sneeuw zitten, zo’n lange winter heb ik volgens mij nog niet meegemaakt, al hebben we wel wat barre winters gehad in mijn 43 jaar, toen we op straat konden schaatsen. Maar deze slaat alles.

De musical speelde in ’t Spant in Bussum. De zaal is klein en intiem met een middenvlak dat een paar kleine verhoginkjes kent en direct daarom heen een soort tribune waarbij de mensen half schuin naar het podium kijken. In het begin dacht ik nog dat dit heel vervelend moest zitten, zo half schuin, net als in het Circustheater in Scheveningen, maar al gauw realiseerde ik me dat dit aanzienlijk beter is dan in het middenstuk zitten. Want je zit eigenlijk de hele avond tussen hoofden door te koekeloeren. Of je moet op de 4e of de 8e rij zitten. Nu zaten er voor ons ook nog twee waterhoofden, of in elk geval kapsels als uit de jaren 60, dus werden we gedwongen op onze jas te gaan zitten. De eerste helft zat dat zo beroerd dat ik het maar gelaten heb, en dus heb zitten koekeloeren. De tweede helft heb ik ook mijn dikste trui in de strijd gegooid en toen kwam ik met mijn ogen boven de gigantische haarbos uit. Ik dacht nog even kort aan de mensen achter me, of die nog wel wat zagen, maar hield die gedachte maar heeeel kort.

De musical was erg leuk! Ik ken het verhaal van de film, en dat werd redelijk gevolgd, dus niet al te veel verrassingen. Maar de speelse wijze, de leuke zang, af en toe prachtig en ontroerend, meestal gewoon aardig, maakte het een levendig verhaal. En de sobere decors deden ook recht aan het verhaal. Tja, dat de mannen ook aan het eind enkele seconden daadwerkelijk ‘the full monty’ deden was natuurlijk vooral voor de vrouwen een groot genot, al moesten ze wel heel snel kijken wilden ze iets opnemen, want in no time werd een fel licht de zaal in gevuurd en gingen de gordijnen dicht. Pfoei, dat scheelde weer. Ik zie toch liever wat dames the full monty tonen. Maar ja daar zijn genoeg mogelijkheden voor 😉

Al met al was het genieten geblazen, eenmaal het waterhoofd over het hoofd gezien, en heen heerlijk weekend. En de musical is zeker een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s