Home » Uncategorized » An éducation

An éducation

Vanavond ben ik naar de film An Education geweest, alweer mijn derde film deze week, het gaat lekker zo aan het begin van het jaar. Vorig jaar zo’n 33 films gezien in dit tempo moet dat wel weer lukken. Ik vind het heerlijk om zo’n 2 uur op te gaan in de wereld van een film, helemaal andermans leven even leven, wetend dat dit maar even duurt. En soms leer je er ook nog van, raak je geïnspireerd.

Zo ook vanavond. De film An Education gaat over een tiener van 16 jaar, zeer intelligent, die plotseling, dankzij een intrigerende jongeman, ontdekt dat haar leven als scholier maar saai en doods is en zelfs een opleiding tot dezelfde saaiheid en doodsheid leidt. De jongeman, David, laat haar kennis maken met klassieke concerten, restaurants, kunst, het echte leven. Ook haar ouders raken gecharmeerd van hem. Als ze bijna niet gelukkiger kan zijn ontdekt ze ineens dat ze de dingen toch iets te rooskleurig heeft ingezien.

Een prachtige film met fantastische acteurs waarin je helemaal meegenomen wordt in de beleving van de jonge Jenny, gespeeld door Carey Mulligan. Zee overtuigend. Met ook Emma Thompson, Olivia Williams, Alfred Molina en Rosamund Pike. Een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s