Home » Uncategorized » Restaurant Bresson

Restaurant Bresson

Zaterdag was ik in restaurant Bresson. Na eerst een uur de stad rond gelopen te hebben, op zoek naar leuke restaurantjes waar het niet overvol was, of die er een beetje gezellig uit zagen, kwam we weer bijna terug bij het beginpunt en zowaar zag ik het restaurant dat ik juist gezocht had, maar op de verkeerde plek. Het zal het lot geweest zijn.

Bresson is een groot, diep restaurant dat uit drie delen bestaat, ieder met een eigen sfeer. Vooral ruimtelijk effect wordt nagestreefd en daar slagen ze goed in. Vond ik de ene kant wat steriel met zwart/wit geblokte vloer, de andere kant gaf een prachtige sfeer door aan beide kanten spiegelwanden, met lichtzuilen die tot in de verre diepte lijken door te lopen. Zo zie je jezelf dus drie keer terug in die diepte, maar eigenlijk lijkt het een oneindige hal… prachtig om uren naar te kijken. Maar niet zo leuk voor je gezelschap natuurlijk.

Je kunt trouwens lang genoeg staren want het duurde aardig lang dat het personeel bedacht dat we een menukaart nodig hadden om te kunnen bestellen. Die hebben we zelf maar gepakt dus. Eenmaal op gang kwamen ze regelmatig langs, dus echt verwaarloosd hoefden we ons niet te voelen. Er was een dagmenu van € 29,50, die prima smaakte, zalm vooraf, hertenbiefstuk met het nodige groen, en lekkere patatjes, en een soort warme groentesalade in een kommetje. Het eten zag er goed uit, smaakte prima, al had ik na het voor en hoofdgerecht nog niet dat ik echt vol zat. Maar daar hebben ze het toetje voor uitgevonden, en die smaakte ook weer prima. Dus advies: ga voor meer dan een hoofdgerecht, zeker als je net een uurtje gelopen hebt.

Het restaurant ziet er niet typisch gezellig uit maar heeft een aparte moderne charme, ergens een beetje kapsalongevoel, maar niet helemaal zo defineerbaar… gewoon de moeite waard om te proberen. Ik heb het in elk geval naar mijn zin gehad. En bij onze rondgang zijn er nog genoeg andere restaurants in beeld gekomen om uit te proberen, dus voorlopig hoeven we geen gebrek te hebben aan culinair genieten in Utrecht.

One thought on “Restaurant Bresson

  1. Mooi verteld! Ik vond het ook een heel mooie voorstelling, met name het 2e deel. En inderdaad een kleine reunie, dat was misschien nog wel het leukste;-)

    Groetjes Marcia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s