Home » Uncategorized » Once

Once

Ik heb een nieuwe favoriete film aan mijn lijstje kunnen toevoegen, de film Once. Deze film uit 2006 draait natuurlijk niet meer in de bioscoop, maar is wellicht te huur in een dvdtheek of gewoon te downloaden…

De film gaat over een jongeman, naamloos in de film grappig genoeg, die op straat muziek speelt, deels voor geld, deels om zijn nummers te laten horen. Op een dag ontmoet hij een jongedame, Marketa Irglova, die ook naamloos blijft in de film, en die hem op een avond één van zijn eigen nummers hoort spelen. Ze vraagt waarom hij die niet overdag speelt en hij antwoordt dat mensen overdag die nummers niet willen horen… En hij vertelt dat hij overdag stofzuigers maakt… De volgende dag neemt zij haar kapotte stofzuiger mee, hopende dat hij die zal repareren.

Tot zover het aparte grappige begin van een film waarin je meegesleept wordt door prachtige muziek met geweldige lyrics, heerlijke mensen, herkenbaar, gevoelig, waarbij zij vooral op haar hoede is en hij hunkert naar … liefde. Beiden met een gebroken hart uitten ze hun verdriet, hun gevoel in de muziek en die is prachtig, tranen trekkend. Zij raakt betrokken bij zijn muziek, en hij bij haar muziek, en samenwerkend creëren ze prachtige muziek. Alleen al om de muziek is de film de moeite waard. Een juweeltje, en voor mij dus een favoriet erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s