Home » Uncategorized » Sauna de Heuvelrug Veenendaal

Sauna de Heuvelrug Veenendaal

Om mijn 19e te vieren ben ik naar sauna De Heuvelrug in Veenendaal geweest. Zeker 10 jaar geleden ben ik er eerder geweest, en toen leek het me een gigantische sauna, zeker vergeleken bijvoorbeeld bij Lunteren. En nu, na Bussloo en Veluwse Bron, zijn de verhoudingen wat veranderd. Die gigantische sauna’s hebben dan ook een heel andere sfeer dan een sauna als De Heuvelrug. En sfeer heeft de Heuvelrug zeker! De ruimten voor ontspanning, eten en drinken, banken, met haardvuur, ogen direct heel gezellig in de bruine donkere ruimten. De tuin met flink wat ligbedden, gericht op de zon, die in de middag volop scheen, en de buitensauna’s, met groot bubbelbad en een aardig zwembad, zijn een lekkere plek om te vertoeven.

Natuurlijk kan je zien dat het al een oudere sauna is. Beneden, waar de binnensauna’s zijn, daar moet je niet langer dan 2 meter zijn want dat stoot je je hoofd. En dat is overal zo. De zwembaden zijn niet erg warm, het binnenzwembad vind ik niet echt aanlokkelijk. En zo zijn er een paar dingen die net ff wat minder zijn, maar dat komt deels omdat ik al zo verwend ben met die grotere sauna’s. Hier moet je bovendien reserveren want vol is vol, en De Veluwse Bron komt volgens mij nooit echt vol. En als het druk is, dan merk je dat, maar ik vind dat persoonlijk juist gezellig. Zeker als je er in je eentje komt. Nu was ik met een vriend, en was het sowieso al snel gezellig, maar ik zou er prima in mijn eentje heen kunnen gaan.

En dan de Finse opgieting! Ik heb nog nooit zo’n hete opgieting gehad als hier! Ik weet niet of het komt door de positie van de hete stenen, of dat de ruimte kleiner is dan gebruikelijk, maar mijn huid leek wel te verbranden, en anderzijds tintelde het en kreeg ik kippevel. En bij de derde emmer werd me gewoon de adem ontnomen, zo’n hitte kwam er op me af. Dat is me in 19 jaar niet meer gebeurd, happen naar lucht. Onvoorstelbaar. Daar moet je wel ff van bijkomen! Maar het was heerlijk, helemaal dan lekker afkoelen buiten, stukje fruit. Nee, die löwly doen ze daar goed! En het eten… dat was ook prima, iets dat ook niet standaard zo is in sauna’s. Dus al met al genieten op mijn 2e verjaardag in het jaar! Zo kan ik het elk jaar wel doen. En De Heuvelrug? Daar kan je in elk geval makkelijk een dag vertoeven!

7 thoughts on “Sauna de Heuvelrug Veenendaal

  1. Jeetje Robert, 19 jaar alweer!! Ik mag in mn armen knijpen als ik dat geluk zou mogen beleven!

    Rick en ik willen je van harte feliciteren met deze heugelijke dag!! Dat er nog vele jaren mogen volgen!!

    liefs Tamara en Rick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s