Home » Uncategorized » Sauna Elysium Bleiswijk

Sauna Elysium Bleiswijk

Zondag was weer een dagje van sauna. Mens, wat is dat toch geweldig! Ik voel me altijd weer helemaal mens worden. Heerlijk liggen zweten, lekker ongedwongen rondlopen, geen gêne, geen terughoudendheid, alle soorten mensen door elkaar, allemaal genietend van rust, ontspanning, lekker eten en drinken, zweten en weer afkoelen onder een emmer ijskoud water of een koud water badje. Je ziet er geen chagrijnige mensen, niemand kijkt elkaar raar aan. Geweldig. En vooral tijdloos.

Deze keer ging ik weer naar sauna Elysium, ik had weer zo’n mooie gratis entree voor de 2e persoon, dus dat scheelt weer een slok op een borrel. En de sauna is verbouwd. Blijkbaar is er een brand geweest en dat is soms een mooie aanleiding om weer even de boel te moderniseren. Bij sauna Elysium betekende dit een totaal nieuwe look voor het gigantische restaurant in de Jan de Bouvrie stijl, mooie witte banken en tafels en met wisselende lichtkleuren wordt de sfeer ‘beïnvloed’. Ik vond het geweldig om te zien. Nu eens geen bruin café achtige zithoeken, maar gewoon modern en strak.

Ook is er een vleugel aangebouwd, of verbouwd, waar heleboel nieuwe sauna’s zijn en ook een tweede binnenzwembad. Nee, de sauna is flink groter geworden, iets minder een doolhof dan eerder, en kan nog meer mensen herbergen. De bediening is erg aardig en alles ziet er schoon en mooi uit. Het buiten is ook flink opgeleukt en er komt nog een grote Kelo-sauna midden in de tuin, dat belooft nog wat. Deze zal eind juli/begin augustus in productie moeten zijn. Het zoute bad was ook overbevolkt, je waant je in Romeinse sferen.

En voor het eerst met lenzen in mijn ogen in de sauna was erg prettig. Al is het soms wel prettig als je niét te veel ziet… Soms kan je beter even alles wat waziger zien. Maar ja, ik ben zelf ook niet moeders schoonste dus wat zal het mij wat. Tenslotte kom ik er voor mezelf en niet om mooi gevonden te worden. En om dan een oud stel van in de 80 of misschien wel 90 nog naar de sauna te zien gaan, dat is ook heel bijzonder. Dat moet ik mezelf nog zien doen.

Advertisements

2 thoughts on “Sauna Elysium Bleiswijk

 1. Supr zeg!! Ik hou erg van sauna’s wil die graag een keer uit proberen.. Maar dan wel met nieuwe longen want ja, hiermee red ik het niet echt… Laatste keer sauna was 2 jaar geleden ofzo, en dat was echt killing:S

  Ik ben ook altd blij dat mijn bril af is in de sauna, ik zie alleen maar wazig vlekken. Het grappige is dat je je daardoor veel vrijer voelt. Als ik mn bril nl op heb wordt ik spontaan wat preutser 😉

 2. Geweldig dat je er bij was.
  vond het ook weer zo bijzonder om mensen te zien genieten. De getransplanteerden hun krachten tonen en hun waardering en respect naar hun nieuwe leven dankzij hun donor.
  OP CF cafe staan de fotos van Fred en Henk Jan. Op de site van Chris ook hele mooie beelden.
  Dank voor je aanwezigheid en enthousisme en je onderhoudende verhalen. De meiden waren duidelijk ook heel erg gecharmeerd van je.
  XXX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s