Home » Uncategorized » ¡¡Jarig!!

¡¡Jarig!!

Vandaag vier ik mijn 43e jaar… Elke verjaardag weer gemengde gevoelens natuurlijk. Het helpt te zeggen dat ik in mijn 44e levensjaar zit, want dan lijkt 43 jaar weer niet zo oud. En toch, 43 jaar worden, dat hadden ze vroeger me niet gegeven. En ik mezelf ook niet. Maar ik ben het beu om zo naar het leven te moeten kijken, blij zijn met je wat je hebt. Altijd maar blij zijn. Elk jaar weer bedenkend dat het bijzonder is, dat het anders had kunnen lopen. Soms is het fijn om eens niet stil te staan bij het bijzondere van het leven, maar gewoon opgaan in ‘gewoon’, in ‘normaal’.

Imag0024Zo voelde ik me toen ik vanochtend wakker werd. Ik was echter blij verrast toen ik uit een overleg kwam en ineens mijn werkkamer versierd was. Het voelde eerst echt heel kaal, heel gewoon vanochtend. Blijkbaar wilde ik aan de andere kant dat vandaag toch weer niet normaal was, niet gewoon. Juist leuk al die aandacht te krijgen, afleiding. Fleurig werd het ineens. En met lekker vruchtengebak was het ook even leuk om gezellig een half uurtje te ouwenelen. Zo leuk dat ik het maar even heb laten vastleggen. Dat ik toch even mezelf aandacht geeft dat ik niet moet zeuren, dat het leuk is, leuk om even in de schijnwerpers te staan. Dat een verjaardag gezelligheid betekenen kan!

Net als gister, met de hele familie uit eten. Weer elkaar zien, allemaal bij elkaar, dat gebeurt sowieso veel te weinig. En al die sms’jes! Geweldig. En dan mijn ouders die ’s ochtends om 8 uur bellen als je net onder de douche staat, en dan om half 9 nog een keer en dan lekker ouderwets ‘Oh wat zijn we heden blij…’ zingen.., met z’n tweeën, allebei in één hoorn. De ene vriendin die in de pauze uitgebreid zingt, de andere die halverwege ophoudt omdat ze bang is je een oorbeschadiging te geven. Genieten was het!

Heerlijk, zo de dag beginnen, hoe kan je nog sikkeneurig zijn! Heerlijk al die mensen die aan me denken, die dit uiten, op wat voor manier dan ook! Hoezo verplicht blij zijn, het is een genot om al die aandacht zomaar spontaan te krijgen. En fijn dat er dus zo’n dag is dat je daarvan kan genieten. Allemaal heel hartelijk bedankt! Ik kijk nu al uit naar mijn volgende verjaardag!

4 thoughts on “¡¡Jarig!!

  1. OK Robert………ik neem aan dat ik die ene vriendin ben die je wilde beschermen voor een gehoorbeschadiging……dat klopt………je hebt toch die aandacht verdiend…….volgend jaar ga je het 45e levensjaar in…………tijd voor een feessie!!!!!!!!!!
    Want dan wil ik ook graag mee uit eten………en aandacht….is heerlijk ………..dus geniet er van.
    Nogmaals van harte en nog vele jaren. Gewone lieve groeten
    Veronica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s