Home » Uncategorized » Gigawesp

Gigawesp

Vanochtend schrok ik wakker van een trillend geluid. Eerst dacht ik dat het mijn mobiel was die op het nachtkastje ‘fibreerde’, maar het was heel onregelmatig en waarom zou dat mobiel liggen te fibreren dacht ik… Een paar minuten lang bleef dan weer met korte stoten een fibratie bij mijn oor… dus ik draai mijn hoofd om, zie ik ineens iets dat op een wesp lijkt vlak naast mijn oor op mijn dekbed. Ik had het raam open gezet voor wat extra zuurstof en mijn dekbed is fel geel op sommige delen dus dat beest dacht wellicht dat het een bloem was of zo. Van schrik gooide ik dus het dekbed van mijn gezicht weg en dook de andere kant op.

Ik ga natuurlijk niet zomaar zo’n dier doodslaan. Dus ik snel om het bed lopen, naar de badkamer om mijn beker voor het spoelen na het tandenpoetsen. Normaal lurk ik altijd met mijn mond aan de kraan na het tandenpoetsen, maar het lijkt me toch milieuvriendelijker, waterbesparender, om een bekertje te gebruiken.

Hoe dan ook, gewapend met het bekertje en een kaart uit mijn studeerkamer, die ik gekregen had van iemand, liep ik terug naar mijn kamer, snel mijn bril ook nog even van het nachtkastje gehaald en opgezet. Zonder die bril zie ik namelijk geen steek, laat staan een gigawesp. Dus ik rondkoekeloeren en waarachtig, dat leek wel een horzel zo groot. Gelukkig zat hij tegen de rand van mijn bed en hopla, het bekertje over zijn kop. Het dier was duidelijk niet tevreden met het feit dat ik zijn uitzicht bedorf en het gevoel kreeg dat ie opgesloten zat, en begon vervaarlijk te brommen.

Ik snel de kaart eronder geschoven en viola, het dier zat gevangen. Het was nog maar een kwestie van het raam verder open zetten en flink schudden met de beker (zonder de kaart ervoor natuurlijk) en weg was tie.

Ik was natuurlijk klaar wakker en dat al om kwart over 7, dus ik dacht, laat ik maar opstaan, ben ik ook wat vroeger op mijn werk. Maar ja, het is toch niet de fijnste manier om wakker te worden. Maar ik heb wel weer een dierenleven gered. Mijn collega had direct de krant gepakt en het beest naar het hiernamaals geslagen… wat op zich nog veel gevaarlijker is want als je dan mist wordt ie pislink. En nu was tie waarschijnlijk alleen maar verbaast en wat geschrokken. En weer een les wijzer hoop ik dat ie weet dat mijn dekbed geen bloemenveld is.

One thought on “Gigawesp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s