Home » Uncategorized » Persoonlijke dingen

Persoonlijke dingen

Ik hoor zo af en toe dat mensen vinden dat mijn stukjes de laatste tijd wat minder persoonlijk zijn geworden… Ik ben nu eenmaal niet dagelijks met problemen bezig, ik laat me leven en leiden door wat me gebeurt. Op dit moment ben ik bijna elk deel van de dag bezig met mijn houding, sta ik goed, zit ik goed, voel ik iets, voel ik minder etc. Lekker oppervlakkig, eenvoudig. Er zijn maar weinig momenten dat ik weer in een diepe beleving van ’t een of ander zit, en dan schrijf ik erover. Ik vind het leuk om mijn gewone bezigheden te beschrijven, het is een soort resumé van de dag.

Vandaag had ik twee overleggen waar het me goed lukte om te zorgen dat ik de controle hield als ‘voorzitter’ en dat eruit kwam wat ik ook beoogde. Dat maakt dat ik me trots voel, dat ik weer iets heb geleerd, en het geeft zelfvertrouwen. Ik denk dat dit ook een onderdeel is van mijn leven: continue blijven leren, want je weet niet wanneer je het nodig hebt of kan gebruiken. Gewoon genieten van het kleine, want er is al zoveel om je zorgen over te maken. En dus vertel ik mijn dagelijkse beslommeringen in mijn weblog, soms interessanter, soms minder, zoals het leven dus. Ieder zoekt maar erin wat ie erin wil zoeken.

Bovendien ben ik me bewuster geworden van mijn leven dankzij dit weblog. Eerder vertelde ik de dingen die ik schrijf altijd aan mijn zus. En dat kan nu niet meer, dus dit weblog is een vervanging van mijn zus zullen we maar zeggen. Kan je nagaan hoe saai het soms voor mijn zus moet zijn geweest :0) Maar het rare is dat mijn zus het heerlijk vond om te horen wat ik nu weer had gedaan of had meegemaakt. Zeker in de tijd dat ze zelf niets meer kon leefde ik een beetje voor haar, en lifte ze mee op mijn leven. Dat gaf mijn leven dubbele betekenis. Dat was heerlijk en zo praat je dus ook makkelijk over alledaagse dingetjes.

Het leven is niet alleen maar zware dingen ook al maak je die dingen soms mee. Relativeren in het leven is één van de belangrijkste krachten om te ‘overleven’. Dat is mijn ervaring. En voor mij werkt het. Daarmee zijn mijn minder persoonlijke dingen dus eigenlijk juist heel persoonlijk. Doe er mee wat je wilt.

One thought on “Persoonlijke dingen

  1. Hallo Rob, zijn mensen soms teleurgesteld dat er te weinig drama is in jou stukjes? Ik vind ’t juist geruststellend dat alles bij jou z’n gangetje gaat. Ik heb de laatste tijd genoeg blogs gelezen met ’n hoop ellende. Doe jij gewoon zo verder met je blog,en je kan je echt niet aan iedereen aanpassen.Ik vind ’t trouwens knap dat je vrijwel elke dag wat te vertellen hebt. Ikzelf heb geen blog,denk dat ik er na 3 dagen al de brui aan zou geven 🙂
    En over dingen als verdriet verwerken heeft ’n ander ook niet te oordelen. Mijn moeder werd aangevallen omdat ze niet instortte bij ’t nieuws over m’n ziekte maar ze kon gewoon niet huilen. zo zie je maar. Groetjes,Sandra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s