Home » Uncategorized » Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam

Vandaag ben ik met Dorie naar de Kunsthal in Rotterdam geweest. Het was prachtig weer, heb lekker in het zonnetje staan wachten tot ik haar ontmoette. En het stukje naar de Kunsthal gelopen. De kunsthal is helaas niet aangesloten bij Museumkaart, omdat ze geen vaste tentoonstelling hebben, zo zeggen ze. Ik vind dat maar onzin, maar ja, het zal wel een regel zijn. Het kost je dus toch 9 euro, maar goed voor kunst moet je wat over hebben. Het tweede minpunt is dat het restaurant niet via de tentoonstellingsruimte te bereiken is. Je moet buitenom lopen. En met deze kou is dat geen pretje. Maar ja, voor een kopje troost moet je ook wat over hebben en anderzijds zijn we ook geen watjes.

Deze keer waren er de volgende tentoonstellingen: Hair, foto’s van haar op allerlei delen van het lichaam. Hoewel haar de gewoonste zaak van de wereld is, kan het toch heel onsmakelijk overkomen als je het in bepaalde context vastlegt met de camera.

Alberto Giacometti met prachtige beelden. Hij heeft drie stijlen gehad, die op één stand mooi tot uiting komen: kubisme, surrealisme, en realisme. Vooral het laatste heeft hij veel gemaakt, menselijke gedaantes, gemaakt zoals je het ziet, niet zoals je weet dat het is. Een gezicht zie je plat, niet rond. Je wéét dat een gezicht rond is maar als je iemand aan kijkt, ziet het toch anders. Hij heeft ook prachtige miniatuurbeeldjes gemaakt. Ik vond het erg leuk en mooi om te zien! Als je over het doel hoort, beweging in een eenzame omgeving, dan kan je dat er aardig in terugvinden. Zeer de moeite waard!

Kaveh Golestan werd tentoongesteld met trieste foto’s genomen in Iran, over de Iraanse revolutie en de terugkeer van Ayatolla Khomeini, over de oorlog tussen Iran en Irak en de Koerdische vrijheidsstrijd. Hij is overleden toen hij op een landmijn stapte. Zijn wereld moet ongelooflijk ellendig geweest zijn, alles dat hij vastlegde was ook wat hij door maakte. Wederom een bewijs hoe onmenselijk mensen met elkaar om kunnen gaan. Dit is iets van alle tijden, ook vandaag de dag nog kunnen mensen elkaar dingen aandoen waarvan je niet begrijpt hoe het kan. En het fanatisme in de mens is nooit weggeweest, het heeft alleen maar andere gedaanten elke keer. En bijna altijd wil de een zijn macht opleggen aan een ander. Met een hoger doel als middel. Het is gewoon te triest voor woorden.

Fair Fashion, een klein zaaltje met een flink aantal poppen met allerlei kledij: daar ben ik snel voor de vorm doorheen gelopen, want ja, wat moet je er van vinden. Is meer iets voor vrouwen. Jaap Rozema, met leuke foto’s van Rotterdam. En de Glorie van Rome, over het de tijd van het Romeinse Rijk, hoe men leefde, de vondsten die men gedaan heeft, van vooral dagelijkse voorwerpen en munten en inrichting van de leefomgeving. Aardig veel informatie, daar moet je even de tijd voor nemen.

Al met al weer een interessante middag met kunst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s