Home » Uncategorized » Frost/Nixon

Frost/Nixon

Ik ben naar de film Frost/Nixon geweest. Ik had van tevoren gelezen dat het een goede film was ook al ging het over een interview tussen twee mannen. Nu blijkt dat het thema wel het interview is, en het interview natuurlijk ook gehouden, maar vooral de geschiedenis rondom het interview wordt verteld. Dat de interviewer zelf niet de meest gerenommeerde interviewer van politici of wat dan ook is, maar ‘gewoon’ een bekende presentator… en de moeite die hij moet doen om überhaupt het geld bij elkaar te krijgen voor het interview. En het belangrijkste, om te zorgen dat het interview de moeite waard is, dat hij er zelf niet ten ondergaat en Nixon laat zeggen wat hij hem moet laten zeggen.

De film heeft heel veel ingebouwde spanning, met name in het interview, als het lijkt of het de verkeerde kant op gaat, en niet zo’n beetje ook. Hoe het op het laatst toch omslaat… Maar ook met de nodige humor op verschillende momenten. De acteurs zijn geweldig gecast en spelen hun rol uitmuntend! Dat maakt mede de film erg aantrekkelijk om te zien. Het zijn ook niet de eerste de besten die meespelen: Frank Langella, Sam Rockwell, Kevin Bacon, Oliver Platt.

Kortom een film die je flink bij de les houdt, je meesleept in de positie van de hoofdrolspeler, de interviewer Frost, gespeeld door Michael Sheen, die ik eigenlijk nog niet goed kende. Wellicht nog vooral bijrollen speelde. Maar ja, ik wist ook niets van dit bekende interview terwijl het dus allemaal echt gebeurd is. Het was een rare gewaarwording om de stress van de interviewer over te nemen… iets minder prettig dus ook.

En gek genoeg was het moment van overwinning daardoor ook niet zo sterk als ik gedacht had. Ik zat achteraf te denken hoe deze nu toch tot die ontboezeming was gekomen… ik moet de film blijkbaar nog maar een keer kijken, als tie op filmnet komt. Maar het is dus een absolute aanrader! En meteen ook de vierde film die ik dit jaar al gezien heb, dus op naar een nieuw record!

3 thoughts on “Frost/Nixon

  1. Hey Robert,
    Na 2 borden van die overheerlijke Curri ook nog choco rozijnen? ppppppppppfffffffffffff waar laat je het. Mijn buik (en ik zelf ook) is nog steeds helemaal blij met jouw overheerlijke kookkunsten. Op naar de Dim Sum in Den Haag in een wat fittere toestand. Voel me nog steeds niet optimaal maar heb net wel een werkstuk afgerond. Morgen de volgende en dan stampen en blokken voor het tentamen van vrijdag.
    DAnk voor de gezelligheid en tot snel.
    Liefs,
    Veronica

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s