Home » Uncategorized » Warme aprilzon

Warme aprilzon

TennisbalNa gister echt een enorme ‘off-day’ gehad te hebben, waar ik me goed ellendig voelde, was vandaag toch wel een verademing. Ik werd al om half 6 wakker en was blij dat ik nog lekker twee uur kon slapen. Eentje daarvan lag ik gewoon lekker warm in mijn bedje, beetje te denken en het volgende was ik weer diep vertrokken. De wekker was genadeloos om half 8 maar toch heb ik het allemaal nog wat kunnen rekken. Het begon allemaal wat regenachtig die ochtend dus vreesde dat het tennissen niets zou worden: de eerste speeldag van het nieuwe seizoen.

Ik was op tijd op het werk, mijn overleg ging goed (was lichtelijk zenuwachtig ervoor) en ook de middag liep uitzonderlijk goed. Wel voel ik me nog steeds moe maar heb besloten dat ik nu eens moet ophouden met zo met mezelf bezig te zijn en de wereld tegemoet te treden. Met een frisse en open blik. En dat ging lekker. De middag vloog voorbij en voor ik er erg in had was het tijd om te gaan tennissen. De lucht was helemaal blauw en er straalde een warme aprilzon: grandioos. Vorig seizoen heb ik ook de nodige woensdagen met zon op de baan gestaan en dit keer was het verrukkelijk. En het viel me nog alles mee, dat tennissen. Na een half uurtje werd de slag al iets vasterSun_2 en dat terwijl ik vorig jaar niet verder gekomen en dan juni met spelen omdat ik zo dom was door mijn knie te gaan. Deze keer was ik gewapend met een strak aangebonden knieband.

We hadden ook onze eerste les al was het ons eerst niet zeker of er wel les zou zijn. Maar Olga was er toch om 10 voor 7 en er waren deze keer zelfs mannen in mijn lesgroepje. Een hele vooruitgang. Niet dat ik iets tegen vrouwen heb, integendeel, maar tennissen tegen vrouwen is toch anders dant tegen mannen. Dat is nu eenmaal zo. En niet omdat ik zoveel beter ben of zo. Anyway, nog ff in een de Smart van Hester gereden, mijn derde proefritje zeg maar, en dat was heel apart al weet ik al wel dat ik geen Smart hoef: het heeft zijn nukkige kanten. Maar je hebt helemaal niet echt het gevoel dat je in zo’n klein smal bakkie rijdt. Heel apart. Zo is weer een interessante dag voorbij, al was ik wel even bang dat ik mijn energie voor deze week al weer versnoept had met deze dag. We zullen zien.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s