Home » Uncategorized » Zomertijd, restaurant Fuji Yama en proefritten

Zomertijd, restaurant Fuji Yama en proefritten

ZomertijdklokVandaag was een druk maar toch relaxt dagje. Vanochtend expres niet te laat opgestaan, want ik kon mijn tegels al ophalen. Dus dat heb ik gedaan. Verder had ik de proefrit met de Honda Civic, gaaf ding. Zonder de rode kleur is het echter een stuk minder en nieuw is tie aardig duur. Hij rijdt echter lekker, heeft een mooie futuristische vormgeving van binnen en van buiten, lekkere stoelen maar de 1.4 motor kon nauwelijks het gewicht goed opgang krijgen. Wel zaten er metertjes in voor economisch rijden, wat weer een pré was. De standaard uitrusting bevat echter geen cruisecontrol dus dat is minder. Dus ik ga nog meer even verder rond kijken of ik niet iets goedkopers en zuinigers kan vinden.

Na de proefrit ook nog een ritje in de auto van mijn zwager gemaakt, een suzuki Swift, 1.3 en even zwaar als de Civic, en die heeft  duidelijk meer pit en minder moeite de auto op gang te krijgen bij trage snelheid in hogere versnelling. Maar of dat hem nu is… ik heb een lijstje gemaakt dus ik ga maar eens een zaterdag ‘autoboulevard cruisen’. Na de ritjes nog even internet afgestruind naar A label auto’s die ook nog leuk lijken.

Vanavond zijn we aansluitend met mijn familie gaan eten bij Fuji Yama, Japans restaurant tussen Amersfoort en Hoevelaken in. Het is een leuk restaurant met een geweldige speelruimte voor kinderen, met playstation 2 (ik ben weer helemaal gemotiveerd om een nieuw spel te kopen en te spelen op mijn eigen playstation), en leuke spellen. Het eten is heel divers, met Japanse voorgerechtjes, mogelijkheid wat Chinese gerechten te nemen, van de wok te eten of van de kookplaat. Door de diversiteit van het restaurant is het makkelijk om er vaker te komen, het is absoluut niet eenzijdig. Het enige dat me opvalt, en dat is bij de meeste retaurants, dat ze wellicht een geheim goedje door het eten gooien dat je enorm dorstig maakt. Het zal niet recht-toe-recht-aan zout zijn, want dat zou je moeten proeven. Feit is dat ik altijd met een enorme dorst thuis kom van uiteten.

Al met al een lekkere dag, voldaan gevoel en heerlijk vooruitzicht op een zondag met helemaal niets doen! Al is het wel een uurtje minder nacht door de zomertijdwisseling, maar ik zal wellicht niet echt een uurtje minder slapen vermoed ik. En nu gaan de dagen ook lengen, daar kijk ik al lang naar uit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s